Rabbijn neergestoken in Antwerpen

Beeld: Joods Actueel
Beeld: Joods Actueel

De rabbijn werd belaagd onder een treinbrug en werd met een scherp voorwerp in zijn nek gestoken. Hij viel op de grond en de vermoedelijke dader wandelde rustig verder. De steekpartij gebeurde in de Antwerpse Pelikaanstraat, waar de Joodse man nietvermoedend rondliep. Deze straat ligt in de Joodse buurt.

Volgens de Belgische politie is het nog onduidelijk of het gaat om een antisemitische aanslag of om een aanval van andere aard. Een mogelijke dader werd vrijwel gelijk opgepakt en meegenomen naar het bureau, maar algauw bleek dat hij de dader niet was en daarom werd hij weer vrijgelaten. Het onderzoek naar de steekpartij is mede daarom nog volop gaande. Vooralsnog is de vermoedelijke dader nog niet opgepakt. 

Dit is de eerste aanslag op een Joods ‘doel’ in Belgie na de aanval op het Joodse museum van Brussel, in mei van dit jaar. Toen opende een voormalige jihad-strijder uit Frankrijk het vuur op de bezoekers, waarbij vier mensen omkwamen. Sindsdien is de beveiliging van Joodse instellingen bij onze zuiderburen behoorlijk aangescherpt. Desondanks kon de aanval op de rabbijn in Antwerpen niet voorkomen worden. De Belgische politie hoopt later met nieuwe feiten te komen over deze aanval. 

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » België » Rabbijn neergestoken in Antwerpen