Restaurant met ‘dna’ blijkt stunt Moshik Roth

Het gaat om een actie van een organisatie die dna-onderzoek en genetische modificatie stimuleert. De ‘genboosters’ met ‘geknipt dna’ die het restaurant zou opdienen, zouden mensen vitaler, intelligenter en energieker maken. Na eerdere berichten werd in de Nederlandse media door voedselexperts al ernstig getwijfeld over hoe realistisch deze claims waren.

Het bleek inderdaad niet waar. Zo’n zestig mensen kwamen donderdag bijeen in een blauwverlichte ruimte in Amsterdam-Zuid, waar het Foodlab zou worden geopend. De liberaal-Joodse Moshik Roth van tweesterrenrestaurant &samhoud places aan de Oosterdokskade in Amsterdam staat bekend om zijn innovatieve kooktechnieken. Na het diner kwam de aap uit de mouw: er is helemaal geen nieuw restaurant.

“Een campagne om aandacht te vragen voor dna-onderzoek en de mogelijkheden ervan,” noemt Colja Laane, directeur van het Netherlands Genomics Institute (NGI), de grap. Het NGI is een tien jaar geleden door de overheid opgerichte organisatie die dit jaar ophoudt te bestaan. Laane: “Zie het als een eindexamenstunt.” Genetische modificatie heeft in Europa een zeer slecht imago. [ADV]

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Wetenschap en digitaal » Restaurant met ‘dna’ blijkt stunt Moshik Roth