Rode Duivels voorlopig niet naar Israël

Het logo van de Rode Duivels (beeld: wiki)
Het logo van de Rode Duivels (beeld: wiki) (dv)

Dat heeft de Belgische voetbalbond KBVB officieel bevestigd, zo meldt de Vlaamse krant De Tijd. Na overleg tussen de bond, haar Israëlische tegenhanger en de Europese voetbalbond UEFA is besloten om de EK-kwalificatiematch tussen België en Israël niet te laten plaatsvinden op 9 september. Dat die datum onder druk stond door de onrust in Israël was al eerder bekend, maar nu wordt de match ook officieel verplaatst.

Op 31 maart volgend jaar spelen de Rode Duivels in hun EK-kwalificatiecampagne dan tegen Israël. De geplande oefenmatch tegen Australië op 4 september en de Rode Duivels Family Day in Oostende blijven wel behouden, zo meldt de bond in een persbericht. Voor supporters die al de verplaatsing naar Israël hadden voorbereid, zoekt de voetbalbond naar een oplossing, samen met hun supportersclub 1895.

De Rode Duivels waren op het afgelopen WK in Brazilie een van de smaakmakers van het toernooi. Ze strandden echter in de kwartfinale tegen Argentinie. Naar alle verwachting zullen de Duivels zich kwalificeren voor het EK in buurland Frankrijk, waarvoor de verwachtingen van de Belgische fans weer torenhoog zullen zijn.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: | |

Home » Nieuws » België » Rode Duivels voorlopig niet naar Israël