Dé online community van Joods Nederland. 10 Elul 5778 · 21 augustus 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Ron Blaauw opent ‘Israëlisch restaurant’ in Amsterdam

Topkok Ron Blaauw opent vrijdag 25 augustus een restaurant met een Israëlische insteek in het nieuwe gebouw van Hudson’s Bay aan het Rokin in Amsterdam. Onder het koepeldak van het nog te openen Amsterdamse filiaal van de Canadese warenhuisketen zal Naracat zijn deuren openen. “Binnen dit nieuwe restaurantconcept staat een rijke beleving hoog in het vaandel evenals toegankelijkheid en service”, aldus Blaauw, die de Israëlische chef Yaniv Lenga aantrok. Hij zal een menu samenstellen waarin Israël en het Midden-Oosten tot hun recht komen.

Blaauw: “Als lunch serveren wij lichtere gerechten. Een mooi glas wijn en oesters of Libanees brood met heerlijke humus. Bij het diner moet men denken aan fine dining in een Tel Aviv-achtige stijl.” Chefkok Lenga werd groot in Israël en begon als kok in Los Angeles en New York. Later keerde hij terug naar zijn moederland, waar hij ging samenwerken met Israëlische topkoks. Lenga is vertrouwd met lokale gerechten zoals humus, couscous en baba ganoush. Maar ook gegrilde groenten, kebab en shoarma, en falafel zijn hem niet vreemd. Dat laatste gerecht wordt in Israël beschouwd als het nationale gerecht.

Het is de bedoeling dat de warmte van Israël in het restaurant zal terugkeren. Vandaar de naam, aldus Blaauw. “De naam Nacarat is geïnspireerd op de warme oranje kleur, zoals de ondergaande zon die te aanschouwen is door het glazen dak.” Het moderne koepelvormige dak bevindt zich op de vijfde verdieping van het nieuwe winkelpand aan het Rokin. Hudson’s Bay is erg blij met de komst van het restaurant, dat zeker moet kunnen wedijveren met het restaurant op het dak van de nabij gelegen Bijenkorf. Alleen in Amsterdam zal de warenhuisketen met Blaauw samenwerken, want in alle andere steden wordt straks met La Place gewerkt.

Jacco van der Steen, directeur Marketing en Inkoop van Hudson’s Bay Nederland, kijkt uit naar Naracat. “Hudson’s Bay wil Nederland kennis laten maken met een bijzondere en nieuwe winkelbeleving. Eten is daarbij onmisbaar. Onze locatie op de bovenste etage van het Hudson’s Bay-pand in Amsterdam met rondom uitzicht over de binnenstad is uniek. Samen met Ron Blaauw willen we hier een bijzonder restaurant neerzetten, dat bijdraagt aan het eigen karakter en de beleving van ons Nederlandse Hudson’s Bay-concept.”

Het nieuwe warenhuis opent haar deuren op 5 september. De winkel zal zich vooral richten op millennials en wil producten vooral online verkopen. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X