Studenten strikken ambassadeurs Israël, Fatah

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Een groep studenten heeft de ambassadeurs van Israël en Fatah in Nederland weten te strikken om naar Maastricht te komen voor een debat. Haim Divon (Israël) en Nabil Abuznaid (Fatah) zullen in discussie gaan over het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Met de aanwezige studenten zullen ze in gesprek gaan over mogelijke oplossingen en hun visie delen op de ‘roadmap to peace’.

De avond vindt plaats op donderdag 10 maart en wordt georganiseerd door twee studentenorganisaties. Het gaat om de United Nations Student Association (UNSA) Maastricht en de European Law Students’ Association (ELSA). Beiden clubs die zich met het internationale recht bezig houden. De andere organisator is het Ambassador Lecture Series team. Alle organisaties zijn verbonden aan de Universiteit Maastricht.

In de internationale politiek zijn de meningen over het Israëlisch-Palestijnse conflict sterk verdeeld. Er bestaat begrip voor de belangen van beide partijen: de staat Israël heeft bestaansrecht, maar ook de Palestijnen hebben recht op hun eigen grondgebied. Door veel landen is hard gewerkt om het conflict te beslechten, maar het heeft vooralsnog niet tot een duurzame oplossing geleid. Ook de onderlinge verdeeldheid bij de Palestijnen heeft ertoe bijgedragen dat vrede ver weg lijkt.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Studenten strikken ambassadeurs Israël, Fatah