Syrië zuivert water dankzij Israël

Het Israëlische bedrijf die de zogeheten ‘AquaTabs’ produceert, is door de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties benaderd omdat schoon drinkwater in het door oorlog verscheurd Syrië steeds minder beschikbaar is.

Wanneer een tablet in drinkwater wordt opgelost, zal deze binnen een half uur de meeste schadelijke micro-organismes vernietigen om zo cholera, tyfus, dysenterie en andere door water overgebrachte ziekten te voorkomen. De tabletten kunnen gebruikt worden om water uit ondermeer een rivier, meer, put, of een regenbak te zuiveren. Volgens UNICEF zijn er op dit moment ongeveer 1 miljoen kinderen getroffen door het conflict in Syrië.

Israel Chemicals (ICL), het bedrijf dat de waterzuiveringstabletten produceert, krijgt speciale toestemming van de Knesset (het Israëlisch Parlement) om met vijandig Syrië te handelen. De Israëlische minister van Financiën Yuval Steinitz keurde het voorstel goed op grond van humanitaire overwegingen. Van Steinitz kan de transactie alleen doorgaan als deze via de VN verloopt.

bron: port2port.com  

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Cultuur » Media » Syrië zuivert water dankzij Israël