Uitvaart vrouw van Antwerpse rabbijn in een paar uur door honderden bezocht

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Onverwacht overleed gisteren ‘rebbetzin’ Chaia Lieberman, de vrouw van de Antwerpse opperrabbijn. Honderden Antwerpse en Belgische Joden kwamen snel bij elkaar voor de poorten van de Joodse gemeente Shomre Hadas. Allemaal wilden ze de laatste respect betuigen aan deze bijzondere vrouw, die bij velen erg geliefd was.

Het stoffelijk overschot van de rebbetzin is gisteravond meteen naar Israël gevlogen om daar direct te worden begraven. Tijdens de voorafgaande processie in Antwerpen werden er in overeenstemming met de traditie van Chabad geen preken gehouden. Wel zei oppervoorzanger Muller het Keil Malei Rachamim-gebed op. Onder de aanwezigen waren de belangrijkste rabbijnen van de verschillende gemeenschappen en sjoels in België.

Ook de Brusselse opperrabbijn Albert Guigui en professor baron Julien Klener, voorzitter van het Joods Consistorie, waren aanwezig. Ook de Antwerpse schepen voor cultuur en erediensten Philip Heylen (CD&V) woonde de plechtigheid bij. Hij is al jarenlang nauw bevriend met de Joodse gemeenschap. 

Bron: Joods Actueel

Categorie: | |

Home » Nieuws » België » Uitvaart vrouw van Antwerpse rabbijn in een paar uur door honderden bezocht