Dé online community van Joods Nederland. 8 Heshvan 5779 · 17 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Victoria Koblenko massaal ontvolgd om Israël-reis

BN’ner Victoria Koblenko (37) heeft honderden vrienden op sociale media verloren omdat zij en haar vriend momenteel vakantie vieren in Israël. Het paar is zich van geen kwaad bewust. Koblenko staat perplex. “Ik ben hier alleen op vakantie.” Het gebeurde allemaal op Instagram. Op de foto-vriendensite plaatste de actrice beelden van haarzelf en haar vriend, ex-profvoetballer Evgeniy Levchenko (40) in de straten van Jeruzalem. Dat wordt dus niet gewaardeerd. Mogelijk heeft het massale afhaken van Koblenko’s fans te maken met het Jeruzalem-besluit van de Amerikaanse president Donald Trump.

Volgens de ontvolgers zou de Nederlandse van Oekraïense met haar bezoek aan de Israëlische hoofdstad een politiek statement maken. Koblebko bijt van zich af en stelt op Istagram dat dit apekool is: ‘Op zich natuurlijk prima, want waarom zou ik volgers willen die stilzwijgend aannemen wat m’n politieke voorkeur is op basis van m’n vakantiebestemming’. Niettemin is ze ervan van slag. ‘Het Midden-Oosten is mijn favoriete bestemming, waarvan ik alleen nog niet in Irak en Afghanistan ben geweest. In de meeste landen reisde ik als vrouw alleen’. Koblenko zegt zich in deze gebieden veilig te voelen ‘door de cultuur, muziek, eten, maar bovenal door de mensen. Dat staat voor mij boven de regimes, staten, landsgrenzen en religie. Ik koester al die stempels in m’n paspoort, of ze nu nu in Syrië, Libanon, Oman, Iran, Oezbekistan of Israël zijn gemaakt’.

Met hun bezoek aan Israël het stelletje de geschiedenis van het land op te snuiven. ‘Ik heb meer met de Arabische mentaliteit dan de Israëlische, maar dat is nog geen reden om de cultuur en historie van Israël links te laten liggen’, schrijft ze aan een boze fan die op Instagram kritiek uitte op haar vakantie. Koblenko kreeg landelijke bekendheid door in de soapserie Goede tijden, slechte tijden. Tussendoor had ze in 2001 een gastrol in de serie Costa! en in 2004 in Het Glazen Huis, de eerste soapserie van de publieke omroep. Een jaar later nam ze deel aan het tv-programma Wie is de Mol? en maakte ze haar filmdebuut in Stille Nacht. Koblenko speelt nog steeds in films en tv-series.

  

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X