Voetbalracisme in Israël leidt tot aanhoudingen

De vier behoren tot de harde kern van de fanclub van Beitar Jeruzalem, genaamd ‘La Familia.’ Al voor de aanhouding van de verdachten vermoedde de politie dat de eigen fanclub achter de brandstichting zat. De brandbom beschadigde trofeeën en andere eigendommen van de Israëlische club.

Leden van de fanclub ‘La Familia’ zijn het niet eens met het besluit van de Russisch-Israëlische aanvoerder van Beitar Jeruzalem om twee islamitische spelers uit Tsjetsjenië aan te nemen. Waarschijnlijk leidde deze onvrede tot het gooien van de brandbom. Al eerder waren er spandoeken te zien waarop de leus ‘Beitar zal eeuwig rein blijven’ te zien was. Een tekst die doet denken aan leuzen uit nazi-Duitsland. Israël reageert geschokt op de geweldadige en racistische acties van de fans van Beitar. Zo zei president Peres: “Racisme heeft het joodse volk harder geraakt dan welke natie dan ook. Het hele land is hierdoor geschokt”. Ook veel Israëliërs die de club al jaren een warm hart toedroegen, willen niet meer geassocieerd worden met de club. 

Beitar Jeruzalem is vanouds een rechts-nationalistische voetbalclub. De fanclub, ‘La Familia’, is er trots op dat Beitar sinds de oprichting in 1936 nog nooit een Arabische of islamitische speler heeft gehad. Wedstrijden tegen Arabisch-Israëlische teams gaan standaard vergezeld van haat zaaiende slogans als ‘Dood aan de Arabieren’.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Sport » Voetbalracisme in Israël leidt tot aanhoudingen