Zwitsers hotel discrimineert Joden

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Een hotel in de Zwitserse Alpen heeft een bord geplaatst waarop expliciet aan Joodse gasten wordt gevraagd zich eerst te douchen voordat zij zich in het zwembad begeven.

De zaak werd aan het rollen gebracht toen een boze gast een foto van het desbetreffende bord op Facebook plaatste. “Aan onze Joodse gasten: douche alstublieft eerst voordat u gaat zwemmen. Als u de regels niet naleeft, ben ik gedwongen het zwembad voor u te sluiten.”

De tekst was opgehangen, omdat de directie klachten had gehad over twee Joodse meisjes die zonder eerst te douchen in het zwembad waren gesprongen. Ook had de directie een affiche met een boodschap voor de Joodse gasten bevestigd aan de diepvries van het hotel. Joodse gasten mogen die gebruiken om koosjer voedsel te bewaren, maar via het briefje werd hen gevraagd alleen op bepaalde tijden de diepvries te betreden.

De plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken in Israël noemde de antisemitische mededeling “de ergste in zijn soort.” Het Simon Wiesenthal Centrum eiste de directe sluiting van het hotel en anders een boycot”.

De Zwitserse minister van Buitenlandse Zaken heeft contact gehad met de Israëlische ambassadeur en heeft hem op het hart gedrukt dat “Zwitserland racisme, antisemitisme en discriminatie in welke vorm dan ook verwerpt.”

De manager van Paradies zei dat ze niet antisemitisch is en verweet zichzelf een ‘foute woordkeuze’. Alle teksten zijn inmiddels verwijderd.

Categorie:

Home » Nieuws » Zwitsers hotel discrimineert Joden