Zygier hing zich met bedlaken op in zijn cel

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Israël meldt in een officieel rapport dat Australiër Ben Zygier, de veelbesproken ‘Gevangene X’, zich in zijn cel heeft opgehangen. In 2010 werd hij onder nog onduidelijke omstandigheden en geheim opgesloten in een gevangenis nabij Tel Aviv, waar hij een einde aan zijn leven maakte. Het het rapport: ‘De overledene werd aangetroffen in de douche van de gevangeniscel met een bedlaken om zijn nek, terwijl hij aan een raam van de badkamer hing’.]

Eerder werd bekend dat Zygier werd vastgehouden in een speciale cel met cameratoezicht. Deze was juist ontworpen om zelfmoord te voorkomen. Volgens een onderzoeksrechter hebben de gevangenisautoriteiten zich mogelijk schuldig gemaakt aan nalatigheid. De advocaat van de dode zei vorige week dat hij hem kort voor zijn dood in de gevangenis nog had bezocht. “Toen ik hem zag, wees niets erop dat hij zelfmoord zou plegen.” Zijn cliënt maakte een ‘serieuze en rationele indruk en overwoog met de autoriteiten samen te werken’.

Het is nog niet bekend waarom Zygier werd vastgezet. De Australische zender ABC News meldde gisteren dat hij informatie over Mossad-operaties zou hebben doorgespeeld aan de Australische geheime dienst. Momenteel bestuderen de Australische autoriteiten het Israëlische rapport.

Bron: NOS

Categorie:

Home » Nieuws » Zygier hing zich met bedlaken op in zijn cel