Joodse toeristen alert na aanslag Bangkok

www.chabad.org (bl)

Na de Bomaanslag Bangkok van afgelopen maandag waarbij 22 mensen om het leven kwamen, is de sfeer in Bangkok nog altijd gespannen. Vooral veel Israëlische toeristen die in het land verblijven, zijn bezorgd. Het land is één van de populairste bestemmingen vanuit Israël.

Rabbijn Nechemja Wilhelm, van Chabad in Bangkok, probeert zich flink te houden. Onmiddellijk na de explosie werd zijn Chabad Centrum een verzamelplaats voor Israëli’s en andere toeristen, vooral ook omdat er met de daar aanwezige telefoons kosteloos naar Israël en de Verenigde Staten kan worden gebeld. Terwijl veel bezorgde ouders uit Israël bellen om te vragen naar hun kinderen, bellen de gasten van Chabad naar huis om te laten weten dat alles goed met ze is.

Hoewel zich op het moment van de aanslag een aantal Israëli’s in de buurt van de onheilsplek bevonden, zijn er onder hen geen gewonden, aldus de rabbijn. Thaise militairen bezoeken kort na de aanslag het Chabad Centrum om zich ervan te vergewissen dat iedereen in orde is. “Alle Chabad centra in Thailand worden 24 per uur, zeven dagen per week bewaakt door de Thaise politie”, verzekert hij. “Ze begrijpen dat een plek waar zoveel Joden samenkomen, een doelwit kan zijn.”

Wilhelm beveelt toeristen aan om de komende dagen waakzaam te zijn en uit de buurt te blijven van drukbezochte plaatsen, maar voegt daaraan toe: “Maar dat is moeilijk, want rond deze tijd van het jaar is het overal in Thailand erg druk”.

Categorie:

Home » Nieuws » Joodse wereld » Joodse toeristen alert na aanslag Bangkok