JMW en Crescas starten Centrum Lev

Patrick Sternfeld [bl]

Stichting Joods Maatschappelijk Werk en het Joods Educatief centrum Crescas tekenden deze week een huurcontract met zorginstelling Cordaan/Beth Shalom. De ondertekening door Hans Vuijsje (JMW) en Emile Schrijver (Crescas) vormt de start voor het nieuwe informatie- en ontmoetingscentrum Lev op de begane grond van verzorgingstehuis Beth Shalom in Buitenveldert.

Lev wordt het informatie- en ontmoetingscentrum van JMW en cursuslocatie van Crescas aan de Kastelenstraat. Het centrum dient als uitvalsbasis en ontmoetingsplaats voor een kop koffie of thee, verse kosjere soep en broodjes. Maar ook voor een praatje, gezelligheid, informatie en advies, cursussen, lezingen, films, gespreksgroepen en nog veel meer kan men er terecht.

Lev is een gezamenlijk initiatief van Crescas, Joods Maatschappelijk Werk en Cordaan/Beth Shalom. De deelnemende organisaties omschrijven het initiatief als “een goed voorbeeld van de samenwerking tussen verschillende Joodse organisaties, maar vooral ook een innovatieve, toekomstbestendige samenwerkingsvorm in een tijd van verandering”.

Overdag zal de ruimte gebruikt worden door JMW. In de avond en zondag gebruikt Crescas de ruimte voor cursussen, lezingen en debatten. Het officiële openingsfeest staat gepland op zondag 22 november.

Op de foto v.l.n.r.: Albert Oomen, (regiodirecteur Cordaan/Beth Shalom), Jolande Drop (JMW Hoofd Afdeling Zorg & Preventie), Jan Hoff (Directeur huisvesting Cordaan), Hans Vuijsje (Directeur JMW),  Emile Schrijver (Bestuursvoorzitter Crescas), Eelco Damen (Bestuursvoorzitter Cordaan), Michel Waterman (Directeur Crescas).

Categorie:

Home » Nieuws » JMW en Crescas starten Centrum Lev