Goed nieuws voor ‘echte Joden’ – column Awraham Meijers

Awraham Meijers
Facebook

‘Hoewel bijvoorbeeld de politiek georiënteerde of beschouwelijke columnist zijn of haar boterham verdient met het becommentariëren van wat er zoal misgaat in de wereld, ga ik de Jonetters in mijn eerste column van dit jaar verrassen met goed nieuws. Bijzonder goed nieuws zelfs. Dus nu niet over mister miskleun, ofwel de visieloze Netanyahu en zijn afkalvende kabinet, of over het – zo heb ik vernomen – virulent antisemitisme in Nederland, dat razendsnel om zich heen klauwt. (Rolkoffers al ingepakt?).

Jawel, het wordt expliciet Goed Nieuws dit keer. En dat goede nieuws heeft betrekking op Joden, het Joodse volk. Dat wil zeggen; échte Joden. Joden pur sang. Dus niks vaderjoden en niks blasfemische atheïsten, of zij die tot het Jodendom zijn overgegaan – nette mensen, maar toch. Welaan, het goede nieuws komt uit New York en wel van ene Yosef Mizrachi, een ultra-orthodoxe rabbijn die via het posten van e-mails dagelijks vele duizenden mede-orthodoxen bereikt met zijn niet in te dammen stroom blijde boodschappen.

Medio januari heeft deze godsvruchtige man via dolblije positieve mailtjes zijn vrome volgers laten weten dat minder dan één miljoen Joden tijdens de Holocaust zijn omgekomen. Halachische Joden, wel te verstaan. Dus zij die uit een Joodse moeder zijn geboren. De overige vijf miljoen vermoordden zijn nepjoden die abusievelijk de gaskamers zijn ingedreven. Er zijn dus ‘maar’ één miljoen heuse Joden vermoord.

Voordat we nu gaan juichen, moeten we eerst weten waar die Mizrachi dat superblijde nieuws op baseert. Nou, deze Mensch beweert op een video, die van hem is gemaakt tijdens een lezing, het volgende (vrij vertaald): “Vanwege ongekend heftige assimilatie in het Europa van voor de Tweede Wereldoorlog is liefst tachtig procent van degenen die als Joden door de nazi’s zijn vermoord, niet Joods volgens de Halacha – de Joodse wet. Als je kijkt naar dit assimilatie-percentage is het alleszins redelijk te veronderstellen dat dus tachtig procent van de zes miljoen niet Joods was”.

Conclusie: Hitler en diens boevenbende hadden zich gewoon vergist.

Geïnspireerd door dit prachtnieuws heb ik mijn stamboom nog eens doorgebladerd en godzijdank waren mijn ruim zeventig vermoordde familieleden Halachisch hartstikke oké. Dus die zijn niet voor niets vergast.

Rabbijn Yosef Mizrachi – zijn mond zal koekjes eten – heeft antisemieten, Holocaustontkenners, ADO-gespuis en bepaalde moefti’s, mooi de wind uit de zeilen genomen. Wat zullen zij zich schamen; hebben ze vooral op niet-Joden zitten schimpen.

Nabestaanden van afgekeurde Joden weten nu dat Mizrachi en God garant staan voor onrecht. Want nee, die Grote Rabbijn zeurt niet over een liefdevolle God, over mededogen met hen die verdriet hebben. Hij heeft geen boodschap aan een tolerantie democratische samenleving – dat laat ie aan watjes over.

Om kracht bij te zetten aan zijn depreciatie voor niet-Halachische Joden heeft hij de bekende Amerikaanse radio- en televisiepersoonlijkheid Howard Stern publiekelijk laten weten dat deze ‘Onzuiver en verachtelijk’ is: “Want zijn moeder is niet Joods, dus is het verboden voor een Joodse vrouw om met hem te trouwen”. Zo, dat kan de vaderjoodse bastaard met die Joodse achternaam in zijn zak steken!

Ook mensen die een andere religie belijden worden door deze plaatsvervanger van God niet gespaard. Na de verwoestende aardbeving vorig jaar in Nepal (circa 9.500 doden, ruim 18.000 gewonden) postte Mizrachi foto’s van voor en na de ramp in Kathmandu met als bijschrift: ‘De plaatsen waar afgoden worden aanbeden, zijn nu vernietigd’.

Voor deze door-en-door kosjere Jood en consorten zal het dus goed nieuws zijn dat voortvarende IS-idealisten recentelijk het eeuwenoude klooster Dair Mar Elia in Irak met de grond hebben gelijkgemaakt.

Laten we alsjeblieft niet schouderophalend uitspraken van die krankjorume Yosef Mizrachi bagatelliseren; via Youtube bereikt hij dagelijks duizenden volgelingen in vijftig landen. En maak mij s.v.p. niet wijs dat zijn gebral geen (in)directe invloed heeft op ultra-orthodoxen in Israël, die onlangs anti christelijke teksten op de poort van de Dormition Kerk in Jeruzalem hebben gekalkt als onder andere: ‘Christenen naar de hel’. En: ‘Dood aan de heidense christenen, de vijanden van Israël”.

Wat hier opvalt is dat Joods Nederland over de gehele breedte – van Facebook tot overkoepelde organisaties zoals het Centraal Joods Overleg en het CIDI – bij dergelijke schandalige acties en uitspraken – indien gericht tegen Joden, Joodse instellingen of synagogen; onmiddellijk en zeer terecht in het geweer komen. Nederland is op dergelijke momenten te klein. Ach en wee.
Wat we nu meemaken is oorverdovende stilte binnen die kringen. Dat is uitermate pijnlijk.’

Categorie:

Home » Columns en opinie » Goed nieuws voor ‘echte Joden’ – column Awraham Meijers