Moshe Katsav komt niet vervroegd vrij

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

De voormalige Israëlische president Moshe Katsav komt niet vervroegd vrij. Dit heeft het ministerie van Justitie in Jeruzalem woensdag gemeld. Katsav (Likoed) werd in 2011 veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor de verkrachting en seksuele intimidatie van drie van zijn vroegere medewerksters.

De 70-jarige oud-president heeft inmiddels tweederde van zijn straf uitgezeten. Hij kwam daardoor in aanmerking voor een vervroegde vrijlating, maar de probatiecommissie oordeelde dat Katsav ‘geen berouw en geen enkele empathie voor zijn slachtoffers toont’. Hij ontkent namelijk nog steeds de daden, waarvoor hij veroordeeld werd te hebben gepleegd en ziet zichzelf als slachtoffer in deze affaire.Moshe Katsav, geboren als Musa Qasab, was tussen 2000 en 2007 de achtste president van Israël. Hij is Israëls eerste president die in een islamitisch land geboren is (Iran), en tevens de eerste president van de Likoed. Hij won de verkiezingen in 2000 van Shimon Peres. Op 15 juli 2007 werd hij door dezelfde Peres opgevolgd, nadat hij noodgedwongen vanwege een seksschandaal was afgetreden.

Moshe Katsav werd in maart 2009 aangeklaagd voor twee verkrachtingen en in december 2010 schuldig bevonden. In maart 2011 kreeg hij zeven jaar gevangenisstraf opgelegd, een straf die in november van dat jaar onherroepelijk bevestigd werd. Nu hij niet vervroegd op vrije voeten komt, moet hij zijn straf tot in 2018 uitzitten.

Categorie:

Home » Nieuws » Israël » Moshe Katsav komt niet vervroegd vrij