Peter Bosz grijpt in Israël nét naast landstitel

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Peter Bosz heeft met zijn voetbalclub Maccabi Tel Aviv naast de landstitel gegrepen in Israël. Ondanks een 6-0 thuiszege op Maccabi Haifa in de allerlaatste speelronde, mede door een goal van Haris Medunjanin (ex-speler van AZ), moest de ploeg van de Nederlandse coach het kampioenschap aan Hapoel Be’er Sheva laten. Desalniettemin sluit Bosz een mooi seizoen af bij de Israëlische club, waar hij zijn spelers tot grote hoogten wist te brengen.

Hapoel Be’er Sheva won met 3-1 van de club Bnei Sakhnin en hield daarmee de voorsprong van twee punten op Maccabi Tel Aviv intact. Even mochten de spelers van Bosz hopen op de landstitel. Tijdens de wedstrijd keek Hapoel Be’er Sheva binnen zes minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Toch toonde de concurrent in het vervolg van de tweekamp veerkracht en greep het daarmee de derde landstitel in de clubhistorie. Het is voor het eerst sinds 1976 dat deze club de titel pakt.

Bosz lijkt Maccabi Tel Aviv komende zomer waarschijnlijk te gaan verlaten voor Ajax. Daar wordt een nieuwe trainer gezocht, omdat Frank de Boer opstapte na het nipt verloren Nederlandse landskampioenschap tegen PSV. De komst van Peter Bosz naar de Amsterdamse club zou enigszins opmerkelijk zijn. Hij is eigenlijk een Feyenoordman. Zo speelde hij in het team van de Rotterdamse club, dat in het seizoen 1992-1993 landskampioen werd. In Israël heeft hij nauw samengewerkt met Jordi Cruijff, de technisch directeur van Maccabi Tel Aviv en zoon van wijlen voetballegende Johan Cruijff.

Categorie:

Home » Nieuws » Sport » Peter Bosz grijpt in Israël nét naast landstitel