Dé online community van Joods Nederland. 8 Elul 5778 · 19 augustus 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Israëli in finale kunstrijden Olympische Spelen 2018

Alexei Bychenko, een kunstschaatser die voor Israël uitkomt, won gisteren de tweede plaats in de groepscompetitie. Op de klanken van Hava Nagila reed hij een mooie, zuivere kür. De eerste plaats ging naar de Japanner Shoma Uno. Het goede resultaat van Bychenko was onverwacht.

Met dit mooie resultaat heeft Bychenko Israël voor het eerst in de finale van het Olympische kunstrijden gebracht. In de competitie voor paren deden Paige Conners en Evgine Krasnapolski, ook leden van het Israëlische team, het echter veel slechter met een negende plaats, waardoor het land nu op de vijfde plaats staat in het algemeen klassement. Dit is net genoeg om deel te nemen aan de finale. In totaal heeft Israël nu 11 punten. Canada staat aan top met 17 punten, gevolgd door de Verenigde Staten met 14 en Japan en Rusland, elk met 13 punten.

De punten worden aan de teams toegekend op basis van hun resultaten in elk onderdeel. Aanstaande zondag worden de dans- en damesonderdelen gereden. Dan doen er nog maar vijf landen mee. Vervolgens rijden de deelnemers vrije onderdelen. Over de toekenning van de medailles wordt maandag besloten.

Israël heeft nog nooit een medaille gewonnen op de Olympische Winterspelen. Dankzij de instroom van Russische immigranten kan Israël nu meer deelnemers naar de Winterspelen sturen. De tien sporters die dit jaar meedoen in Pyongyang zijn een record voor het land. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X