Dé online community van Joods Nederland. 6 Heshvan 5779 · 15 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Aangifte antisemitische uitingen op website

Het Centraal Joods Overleg (CJO) en de CIDI jongerenafdeling (CIJO) hebben gisteren aangifte gedaan van discriminerende uitingen op de website van The Rights Forum.

Het gaat om strafbare feiten volgens artikelen 137c en 137d van het Wetboek van Strafrecht, respectievelijk handelend over groepsbelediging en aanzetten tot haat, discriminatie en geweld. In de bij de aangifte opgenomen screenshots van de commentaren op de website van The Rights Forum wordt onder andere beweerd dat Joden organen roven van Palestijnen en ‘de inmenging van de joden in ons politiek systeem’, beide uitspraken van ene Sytze Burgsma; en uiteraard de veronderstelde ‘beheersing door de joodse lobby’ van ‘de wereldpolitiek’, aldus Jules Tebbe; en als laatste voorbeeld ‘laat er nooit meer iemand tegen mij beginnen te praten over vrede met de joden. Zolang ik nog leef zal ik ernaar streven dat de laatste bij Haifa de zee in is gedreven.’ Deze uitspraak komt van Frans Rutgerink.

Ook worden er regelmatig vergelijkingen getrokken tussen de nazi’s en het vermeende gedrag van ‘de Joden’. De brief van het CJO en het CIJO stelt dat de beledigingen van het gehele Joodse volk, het oproepen tot geweld en de genoemde vergelijkingen zeer kwetsend zijn voor de Joodse gemeenschap.

Bovendien, zo stellen de opstellers van de brief, heeft het Rights Forum ondanks verschillende verzoeken niets ondernomen om de genoemde commentaren te verwijderen. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X