Afhaalkortingsactie kosjere restaurants wegens succes met twee weken verlengd

falafel (wiki)

De afhaalkortingsactie van kosjere restaurants in Amsterdam blijft wegens succes twee weken langer bestaan. Op 14 oktober, nadat duidelijk was geworden dat de horeca dicht gaat en voorlopig gesloten zal blijven, sloegen de kosjere horeca de handen ineen. Een speciale corona-actie moest ervoor zorgen dat mensen thuis hun maaltijden konden opeten, maar wel voor een voordelige prijs. Zo hoopten deze bedrijven niet kopje onder te gaan. Nu de actie goed op gang gekomen is, wil de kosjere horeca doorpakken.

Niemand in gevaar
Het gaat om kosjer restaurant Ha Carmel, Golan Lunchroom, Meat me Kosher en de pizzatent Pizza & Co. Vooralsnog is geen van deze bedrijven in de gevarenzone gekomen, zegt mede-initiatiefnemer Ruben Troostwijk, tevens voorzitter van de Joodse Gemeente Amsterdam. “De actie loopt goed en mensen maken er graag gebruik van. Er zijn ook mensen die de korting niet hoeven, omdat ze de restaurants toch wel willen steunen. Verder zien we dat de 25 euro minimumprijs voor deelname aan de kortingen niet veel uitmaakt voor mensen om mee te doen.”

Zelf heeft Troostwijk drie keer eten afgehaald. “Mij Meat me Kosher heb ik gebraden kip gegeten. Dat was een sjabbatmenu dat op donderdag wordt gemaakt en daarna kan worden afgehaald, zodat je het op vrijdag kan opeten. Verder heb ik shoarma opgehaald bij Golan Lunchroom en een hamburger opgegeten van HaCarmel, uiteraard was die ook afgehaald.”

Over de actie
Hoe werkt de korting? Klanten die afhalen ontvangen vijf euro korting bij een besteding van 25 tot 50 euro. Ze krijgen een tientje korting als ze vijftig tot 75 euro uitgeven, en krijgen vijftien euro korting als ze een aankoop doen tussen de 75 en honderd euro. De Joodse Gemeente Amsterdam (NIHS) en B’nai B’rith Loge Hilleel nemen de korting voor hun rekening. Zo steunen ze samen met het publiek het in stand houden van de kosjere voorzieningen voor de Joodse gemeenschap. Troostwijk: “Besloten is om tot 11 november aanstaande door te gaan.”

Eerder benadrukte Troostwijk bij Jonet.nl dat het om een unieke afhaal-actie gaat. “We willen ook voorkomen dat de kosjere voorzieningen voor Joods Nederland verloren gaan.” Nadat op halverwege oktober duidelijk was geworden dat de kans zeer groot was dat de horeca voor een langere periode dicht zou gaan, pleegde Troostwijk een belletje naar bestuurder Eron Wolf van B’nai B’rith Loge Hilleel. Samen werkten ze iets uit. “B’nai B’rith had al goed contact met restaurants na vorige corona-actie. Hij heeft ze gebeld. Onze besturen waren allebei direct positief,” aldus de voorzitter.

Lees ook:
Kosjere restaurants komen met afhaal-kortingsactie na sluiting horeca door corona
Nu duidelijk is dat de horeca dicht gaat en voorlopig gesloten zal blijven, zullen de kosjere horeca in Amsterdam samenwerken om niet ten onder te gaan. Er komt een speciale corona-actie. De kortingen worden betaald door de Joodse Gemeente Amsterdam en B’nai B’rith Loge Hilleel.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Afhaalkortingsactie kosjere restaurants wegens succes met twee weken verlengd