Amsterdam wil stedenband met Tel Aviv

Burgemeester Van der Laan (beeld 3 voor 12).
Burgemeester Van der Laan (beeld 3 voor 12).

Het voorstel werd eerder gedaan door het CDA en werd vanmiddag in stemming gebracht. Alle fracties waren voor het aangaan van een stedenband met Tel Aviv. Alleen GroenLinks opperde nog om simultaan een band aan te gaan met de Palestijnse stad Ramallah. Dat idee vond weinig weerklank. In de komende maanden gaat burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) contact zoeken met de Israeli’s om de band met Tel Aviv te smeden.

Het voorstel werd besproken in het kader van een herijking van het internationale beleid van de gemeente. Alle partijen steunden het voorstel. Het idee voor een stedenband tussen beiden kwam van oud-CIDI-directeur Ronny Naftaniel, die deze mogelijkheid noemde in een interview naar aanleiding van zijn afscheid van het CIDI. In november 2013 stelde CDA-raadslid Lex van Drooge dit vervolgens voor in de commissie Economische Zaken. Hierna kwam de burgemeester met een voorstel over hoe dit idee in te passen in het internationale beleid van de stad.

Van Drooge is verheugd: “Fantastisch dat de raad zich hier nu voor heeft uitgesproken. Tel Aviv is een bruisende en vitale wereldstad, net als Amsterdam. We kunnen veel van elkaar leren.” Het voorstel werd op de valreep aangenomen, omdat het de laatste raadsvergadering in deze samenstelling was. Woensdag zijn de gemeenteraadsverkiezingen en dan kiezen de Amsterdammers een nieuwe raad.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Amsterdam wil stedenband met Tel Aviv