Anja Meulenbelt kwaad over terugtrekken PKN

De Protestantse Kerk Nederland (PKN) trok zich afgelopen weekend terug als deelnemer aan de Kristallnachtherdenking van Platform Stop de Bezetting. Scriba Arjan Plaisier van de PKN zou daar spreken, maar stak wegens druk op het laatste moment over naar de Kristallnachtherdenking van de Joodse gemeenschap. Jonet berichtte over de affaire.

Anja Meulenbelt, oud-senator voor de SP, is daar erg kwaad over, zo schrijft ze op haar blog. ‘De stap van Plaisier, die wat mij betreft getuigt van een schokkend gebrek aan ruggengraat, gaat gepaard aan wat publicitair geweld van “officiële” Joodse organisaties. Geweld dat, om het netjes te zeggen, de waarheid geen recht doet. Wie een echt supervunzig stukje wil lezen moet het geschrijf van Likoed Nederland op de abjecte site De Dagelijkse Standaard lezen.’ De discussie rond de deelname van Plaisier kwam op gang na een artikel vanuit Likoed Nederland op de rechts georienteerde weblog De Dagelijkse Standaard.

Op de blog wordt al gereageerd op de boosheid van Meulenbelt. ‘Ik snap heel goed dat Meulenbelt boos is; de aanwezigheid van Plaisir gaf de anti-Israëlherdenking een sausje van legitimiteit die ze nu niet meer kan claimen. Nu staan er alleen nog maar usual suspects van de socialistische en islamistische lobby’s tegen Israël op de sprekerslijst. De enige die deze zieltogende vertoning nog een zweem van neutraliteit gaf, is zojuist vertrokke’, zo schrijft auteur Tim Engelbart op De Dagelijkse Standaard. De vraag is of het hierbij blijft, of dat de discussie door zal gaan. Het is wachten op een nieuw antwoord van Meulenbelt.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Anja Meulenbelt kwaad over terugtrekken PKN