Anne Frank krijgt eigen app voor tablets

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Het Britse bedrijf BeyondtheStory heeft het wereldberoemde dagboek van Anne Frank gepubliceerd als applicatie voor de iPad en andere tablets. In deze nieuwe versie wordt de lezer door een interactief verhaal geleid. De tekst bevat links, die de lezer op verzoek toegang geven tot meer informatie. Ook worden op de juiste plaatsen video- en audioclips in de tekst ingevoegd, zodat het verhaal bijna tot leven komt.

Aan de bekroonde Britse documentaire Memories of Anne Frank zijn twintig videoclips ontleend. In veertig geluidsopnamen horen bezoekers de herinneringen van een vrouw, die toentertijd haar leven riskeerde om de familie Frank te helpen. “Dit is een spannende stap vooruit voor boekapplicaties”, aldus de voorzitter van het Britse concern, “de leeservaring wordt op een heel nieuw niveau gebracht, waar men niet alleen leest maar ook interactief betrokken is bij het verhaal”.

Het Joodse meisje Anne Frank dook tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar familie en andere Joden onder in een achterhuis aan de Amsterdamse Prinsengracht. Jarenlang hield het kind haar dagboek bij, dat na de oorlog een bestseller werd en miljoenen mensen informeerde over het lot van de Joden tijdens de oorlog. Frank overleefde de oorlog niet.

Bron: IsraelToday

Categorie:

Home » Nieuws » Wetenschap en digitaal » Anne Frank krijgt eigen app voor tablets