Armoede onder Joden New York groeit

Joden New York
wiki

Ruim 560.000 New Yorkse Joden leven in armoede. Dat is de trieste uitkomst van een onderzoek van United Jewish Appeal in New York, een Joodse goede-doelen organisatie. Van de kinderen in Joodse huishoudens leeft 45 procent in arme of bijna-arme gezinnen. En het wordt er met de jaren niet beter op. Uit het rapport Jewish Community Study of New York: 2011 Special Report on Poverty blijkt dat de armoede onder Joodse inwoners van New York in de afgelopen twintig jaar sneller is toegenomen dan de groei van de gemeenschap zelf.

Armoede komt eerder voor bij huishoudens met kinderen onder de achttien, ouderen, gescheiden partners, weduwen en weduwnaars. Ook werk en opleiding spelen een belangrijke rol. Verder valt op dat armoede eerder voorkomt in groepen met een bepaalde nationaliteit en religie.

Armoede komt het vaakst voor bij Joodse New Yorkers afkomstig uit de Sovjetunie. Ze hebben relatief kort gewerkt in Amerika en de uitkeringen waar ze gebruik van maken zijn onvoldoende om boven de armoedegrens uit de komen. De Chaddische gemeenschap staat op de tweede plaats. Chassidiem vallen ook vaak in de categorie ‘bijna arm’. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, werkt in Chassidische families bijna altijd een persoon full time, maar ze hebben vaak een lage opleiding en daardoor een karig inkomen [MW].

Bron: Israel Hayom

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Joodse wereld » Armoede onder Joden New York groeit