Jong Oranje uitgeschakeld door Italië

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Italië, dat grote delen van de wedstrijd werd vastgezet, won met 1-0. De tegenstander van Italië in de finale is titelverdediger Spanje.
Nederland begon goed en zag Adam Maher al na vijf minuten uit een vrije trap de paal raken. Dat bleek de inleiding voor een sterke eerste helft van Jong Oranje, dat veel balbezit paarde aan een beheerste opbouw.

Italië had de zaakjes defensief echter redelijk op orde en hoewel Oranje vaak voor dreiging zorgde, creëerde het geen grote kansen. Daley Blind was dicht bij de 1-0 met een verrassend schot, het schot van Maher uit de rebound werd geblokt. Het Oranje-overwicht was na de rust nog groter. Geprobeerd werd om met een hoger tempo de Italiaanse defensie te ontregelen, maar dat leverde niets op. Pas in de zeventigste minuut kwam de eerste grote kans voor Oranje. Luuk de Jong ging op de doelman af, maar legde terug op Marco van Ginkel, die niet bij de bal kon komen.

Het tempo was er inmiddels wel uit bij Oranje, dat ook slordiger werd en waar Stefan de Vrij geblesseerd naar de kant ging. Italië kwam er wat vaker en uit en had bijna meteen succes. Fabio Borini troefde De Vrij’s vervanger Mike van der Hoorn af en schoot simpel raak. Nederland drong weer aan, maar meer dat leverde alleen nog een gevaarlijke kopbal van Fer op.