Aziatische maatschappijen vaker naar Israël

Hainan Airlines
SmileAirline

Het versoepelen van de Israëlische luchtvaartmarkt voor buitenlandse vliegmaatschappijen zorgt voor een nieuwe dynamiek op deze markt. Meer goedkope vluchten zijn het resultaat. Met name Aziatische maatschappijen doen Israël vaker aan en willen het monopolie van El Al doorbreken. Volgens Ynet verdringen deze concerns zich nu al. Zo zijn Korean Air en het Chinese Hainan Airlines dit jaar verbindingen begonnen tussen Beijing en Tel Aviv. Tevens is er de mogelijkheid om Shanghai met Israël te verbinden.

Wel maakte Hainan Airlines kort na de lancering van de route naar Tel Aviv een akelige fout. De schermen in het passagiersgedeelte van de vliegtuigen lieten op de routekaart alleen Jeruzalem en Tel Aviv zien. De rest van Israël stond vermeld als Palestijns gebied. De Chinezen hebben deze fout inmiddels hersteld. Daarnaast hebben Cathay Pacific, Air India, Singapore Airlines en Japan Airlines ook al gemeld dat ze hun netwerk willen verbreden door vluchten naar Tel Aviv toe te voegen.

Luchthaven Ben Gurion in Tel Aviv is de grootste internationale luchthaven van het land. El Al domineert nog steeds het vliegverkeer, maar vakantiemaatschappijen en prijsvechters hebben de Israëlische markt steeds beter weten te bereiken. Vanuit Nederland vliegen momenteel prijsvechters EasyJet en Transavia op Israël, waaronder op Eilat. Ook KLM blijft vliegen naar het Beloofde Land, evenals El Al. De prijzen voor tickets zijn de afgelopen jaren gedaald en zullen naar verwachting blijven zakken.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Israël » Aziatische maatschappijen vaker naar Israël