Dé online community van Joods Nederland. 11 Sivan 5778 · 25 mei 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
‘Baby Bin Laden’ roept op tot aanvallen Joodse doelen

De zoon van Osama bin Laden, Hamza bin Laden, heeft in een videoboodschap opgeroepen om Joodse doelen wereldwijd aan te vallen. Vooral in Amerika, het Westen en de Westelijke Jordaanoever, aldus Hamza. De video duurt tien minuten en laat beelden zien van het bekende islamitische terroristische en extremistische gedachtengoed. Ook worden aanvallen uit het verleden getoond en verheerlijkt.

Volgens Hamza is het niet langer noodzakelijk om naar Syrië te reizen en te strijden in naam van Allah, maar is de tijd gekomen om de strijd buiten dat land te voeren. Hij verzuimde daar aan toe te voegen dat terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) momenteel aanzienlijk verzwakt is in Syrië, waardoor het voor buitenlandse strijders steeds moeilijker wordt om daar hun slag te slaan. Hamza sprak in zijn video niet namens IS, maar wel namens Al-Qaida, de terreurorganisatie die zijn vader leidde.

Hamza bin Laden werd in 1991 geboren en is de jongste zoon van Osama bin Laden. Al van jongs af aan werd hij opgenomen in het terreurnetwerk van zijn vader. Naar alle waarschijnlijkheid is hij indertijd gehersenspoeld. In 2001 dook een video op met de toen tienjarige Hamza die op een bruiloft een Kalasjnikov omhoog hield.

‘Baby Bin Laden’ is nu groot geworden en lijkt de dood van zijn vader te willen wreken. Die kwam om in 2011 toen een gerichte aanval werd gepleegd op diens geheime compound in Pakistan. Eerder werd Osama bin Laden bekend om de aanslagen van Al-Qaida van 11 september 2001 op New York en Washington, waarbij duizenden mensen omkwamen en waarna Amerika de Oorlog tegen Terreur ontketende. Deze strijd woedt vandaag de dag nog steeds. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X