Dé online community van Joods Nederland. 11 Av 5778 · 23 juli 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
België wil compensatie vernielde scholen

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft zijn Europese collega’s donderdag voorgesteld compensatie te vragen voor – volgens Israël illegaal gebouwde – scholen in de Palestijnse gebieden die door Israël worden vernietigd. Hij deed dat tijdens de informele vergadering van ministers van Buitenlandse Zaken in Tallinn.

Israël vernietigt regelmatig scholen en kinderopvangcentra die door Palestijnen werden gebouwd met internationale fondsen. Verschillende projecten die door België zijn gefinancierd, werden al met de grond gelijk gemaakt.

Het laatste feit, een school die eind augustus werd vernietigd, heeft de Belgische ministers ertoe aangezet verder te gaan dan vragen om uitleg. Reynders wil bij bilaterale ontmoetingen compensatie beginnen te vragen aan Israël. België had 22.500 euro geïnvesteerd in het project.

Hij bracht de kwestie donderdag ter sprake omdat de vraag meer gewicht zou krijgen als ze wordt gesteld door meerdere landen.

“Door zulke projecten te ondermijnen, schendt Israël zijn internationale verplichtingen als bezettingsmacht,” meldden Reynders en zijn collega van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo in augustus. “Door de laatste incidenten wordt kinderen aan de vooravond van het nieuwe schooljaar het recht op onderwijs ontzegd.”‘

Bron: De Standaard 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X