Bijeenkomsten tegen BDS in Zuid-Afrika

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Meer dan vijftienhonderd Joden en christenen woonden vier pro-Israël bijeenkomsten bij op verschillende plaatsen in Zuid-Afrika. Het focus lag op het versterken van de lokale pro-Israël gemeenschap en het tegengaan van BDS en de delegitimatie van Israël.

Het initiatief werd gesponsord door het Israëlische ministerie van Strategische Zaken en Publieke Diplomatie en door de Maccabi World Union, in samenwerking met de Zionistische Federatie van Zuid-Afrika. De bijeenkomsten vonden plaats in Kaapstad, Johannesburg en Durban.

Zowel in de panels als in discussies lag de nadruk op het samenwerken met lokale christelijke leiders om steun te verkrijgen voor Israël. Maar de Joodse gemeenschap hield ook lezingen en discussies over het intensiveren van zijn activiteiten en het verschaffen van effectieve middelen om de strijd aan te gaan tegen het delegitimeren en boycotten van Israël.

Deze bijeenkomsten vinden plaats in een periode waarin in Zuid-Afrika de druk toeneemt van pro-Palestijnse organisatie die de BDS-beweging in dat land promoten, maar ook van de regerende African National Congress Partij (ANC) die al lang vijandig staat ten opzichte van Israël. In mei riep Zuid-Afrika zijn ambassadeur terug uit Israël na de dood van Palestijnse demonstranten bij de grens met Gaza. Afgelopen december woonden Hamas-leiders de landelijke conferentie bij van het ANC.

“De realiteit in Zuid-Afrika is zeer verontrustend, gegeven de toenemende aanwezigheid van de BDS-beweging in dat land en de solidariteit die het ANC toont ten opzichte van terroristische organisaties,” aldus minister van Strategische Zaken Gilad Erdan. “Ik heb besloten om mijn inspanningen en die van mijn ministerie te richten op activiteiten in Zuid-Afrika om de lokale pro-Israël gemeenschap en hun strijd tegen BDS en terrorisme te versterken.”

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Joodse wereld » Bijeenkomsten tegen BDS in Zuid-Afrika