‘Borat’ schenkt Syrische vluchtelingen 4,5 ton

Borat
wiki

Acteur Sacha Baron Cohen (44) en zijn echtgenote Isla Fisher (39) hebben een bedrag van 500.000 dollar (450.000 euro) geschonken aan twee organisaties die zich bezig houden met het lot van Syrische vluchtelingen. De ster uit komische films als Borat, Brüno en The Dictator heeft geen commentaar gegeven. De ontvangende instellingen hebben de donaties inmiddels bevestigd.

De gift aan Save the Children zal worden aangewend om een potentiële epidemie van mazelen te helpen voorkomen, die een kwart miljoen kinderen in het noorden van Syrië bedreigt. De schenking aan het in New York gevestigde International Rescue Committee, dat wordt geleid door de voormalige Britse minister van buitenlandse zaken, David Milliband, zal worden gebruikt om onderwijs, gezondheidszorg, onderdak en hygiène te realiseren voor vluchtelingen in Syrië en aangrenzende landen, met speciale aandacht voor vrouwen en kinderen.

Deze gift zal ‘vele duizenden levens redden’, volgens Justin Forsyth, directeur van Save the Children. “Het Syrische conflict nadert nu het vijfde jaar en kinderen zijn de eerste slachtoffers. Er is geen veilige plek meer in Syrië. Voedsel en medicijnen zijn schaars geworden en basisbehoeften onbetaalbaar. Het Syrische gezondheidsapparaat is uiteengevallen en dodelijke ziekten – zoals mazelen – die nagenoeg niet meer bestonden, zijn nu terug”.

Milliband voegt daaraan toe: “Nu is het moment om al onze toezeggingen aan burgers die vast zitten in het Syrische conflict, te verdubbelen. Deze mensen zijn terreurslachtoffers. Met een einde aan het conflict nog erg ver weg, is het juist belangrijk om in de belangrijkste basisbehoeften te blijven voorzien”.

Het acteursechtpaar heeft drie kinderen: dochters Olive en Elula en zoon Montgomery, die in maart van dit jaar werd geboren.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » ‘Borat’ schenkt Syrische vluchtelingen 4,5 ton