Britse kosjere slagers profiteren van vleesschandaal

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Dat staat in de Jewish Cronicle. Steeds meer Britse consumenten keren zich af van hun gewone huisslagers, supermarkten en fastfood restaurants. Vanwege het paardenvleesschandaal wijken ze uit naar alternatieve slagerijen, zoals kosjere slagers. Volgens voorzitter Jacky Lipowicz van de Britse kosjere vleeshandelassociatie is het schandaal ‘het beste dat kan gebeuren voor de kosjere vleesindustrie in Groot-Brittannië’.

Dankzij de openheid van de kosjere vleesproductie en de Joodse slachtwetten, de sjechieta, is de kans op verkeerd vlees nul. Rabbijn Yehuda Brodie van Beth Din in Manchester: “Het toezicht in alle kosjere establisementen zorgt voor een garantie dat het vlees goed is.” Zo worden dieren eerst goed gecontroleerd op ziektes en ook wordt alles opgeschreven en bijgehouden. Ook krijgt ieder stuk vlees een stempel waarop staat dat het kosjer is. 

“Kosjer vlees heeft een gouden standaard. In veel landen is er bewijs dat niet-Joden kosjer kopen omdat ze weten dat het vlees dan deugt”, aldus Brodie. In het kader van het paardenvleesschandaal heeft de Britse kasjroet-autoriteit een officieel document vervaardigd waarin wordt gesteld dat al het Britse kosjere vlees van de beste kwaliteit is. 

Categorie:

Home » Nieuws » Britse kosjere slagers profiteren van vleesschandaal