Hezbollah richt vizier op Joodse doelen in Europa, waaronder in Amsterdam

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Hossam Taleb Yaacoub (24) werd op 7 juli 2012 in Cyprus opgepakt op verdenking van het plannen van terreuraanslagen. De Libanees met een Zweeds paspoort wordt nu beschuldigd van het beramen van aanvallen op Joodse en Israëlische doelen in Europa. Hiertoe behoren bijvoorbeeld kosjere restaurants op Cyprus en doelen in steden met een sterke Joodse aanwezigheid zoals Antalya en Amsterdam. 

Hoewel Yaacoub alle beschuldigingen ontkent, heeft hij wel bekend lid te zijn van de Libanese anti-Israëlische organisatie Hezbollah. De organisatie opereert al decennia vanuit Libanon tegen Israël door het gebruik van geweld, zoals het afvuren van raketten op het land. In Europa woedt momenteel een discussie of Hezbollah op de lijst van terroristische organisaties moet komen. Volgens voorstanders hiervan is de zaak op Cyprus het zoveelste bewijs dat de organisatie een terreurorganisatie is. 

Yaacoub vertelde de Cypriotische rechter ook dat hij op zoek was naar kosjere restaurants in Limassol en dat hij getraind is om ‘Libanon te verdedigen’. Ook bekende hij een compagnon te hebben met de naam Ayman. “Ik zag zijn gezicht nooit omdat hij altijd een masker droeg”, aldus de verdachte. Yaacoub stelde tevens dat hij niet betrokken zou zijn geweest bij het beramen van aanvallen op Israëlische toeristen in Cyprus.

Hezbollah-leider Nasrallah ageert tegen Israël (2012):

Categorie:

Home » Nieuws » Hezbollah richt vizier op Joodse doelen in Europa, waaronder in Amsterdam