Israëlisch concern ontwikkelt pil met insuline

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Normaal gesproken krijgen diabetici insuline via een injectie. Het Israëlische bedrijf Oramed Pharmaceuticals heeft een aanvraag gedaan bij het FDA (voedsel en medicijnen administratie) om zo de pil verder te ontwikkelen. De testen op echte patiënten gaan nu van start.

Onderzoekers over de hele wereld zijn al lang bezig met het zoeken naar een pil met insuline voor diabetici, zodat insuline-spuiten niet meer nodig zijn. De huidige methode van injecties brengt namelijk een voortdurend risico op infectie met zich mee. Tot nu toe had niemand een manier gevonden om dergelijke grote moleculen als insuline via een pil in te nemen.Door de betere toediening verwachten onderzoekers dat de ziekte vertraagd wordt, zodat diabetici langer gezond blijven. Dat is dus goed nieuws voor de 550 miljoen diabetici, die de wereld naar verwachting zal tellen in 2030. Verder is er een tweede pil in ontwikkeling om de bloedsuikerspiegel te controleren, waarmee ook de eetlust afneemt. Overgewicht is namelijk een belangrijke factor bij diabetes.

Sinds 11 februari 2013 heeft Oramed een beursnotering aan de NASDAQ, de aandelenbeurs voor technologische bedrijven in New York. Op die beurs staan overigens meer Israëlische bedrijven genoteerd dan Europese bedrijven. 

Categorie:

Home » Nieuws » Israëlisch concern ontwikkelt pil met insuline