Buitenlandse Zaken kijkt naar repatriëring Nederlanders uit Israël

Hanke Bruins Slot (Flickr, Arlington Cemetary)

Het ziet er naar uit dat het ministerie van Buitenlandse Zaken een mogelijke grootschalige evacuatie voorbereidt van Nederlanders die nu in Israël zijn. Twee tweets van demissionair minister Hanke Bruins Slot van Buitenlandse Zaken (CDA) tonen deze aanwijzing aan. Het ministerie volgt de situatie in Israël en de Palestijnse gebieden op de voet.

Om hoeveel Nederlanders het gaat en wat er precies nodig zal zijn voor een repatriëring is nog niet duidelijk, maar wel heeft demissionair minister Bruins Slot aangegeven dat gekeken wordt naar chartervluchten. Dat deed zij op Twitter, thans X geheten, waar ze mensen ook verwees naar de plek op de site van het ministerie met veel gestelde vragen en informatie over de veiligheidssituatie in Israël.

‘We volgen de situatie in Israël en de Palestijnse Gebieden nauwgezet. Op dit moment werkt @MinBZ hard aan chartermogelijkheden voor Nederlanders die #Israël willen verlaten, in samenwerking met partners. Ook inventariseren we welke Nederlanders nog meer willen vertrekken’, schrijft Bruins Slot. Dit duidt erop dat Nederland overweegt mensen te evacueren.

“We hebben een aantal Nederlandse groepen in beeld waarvan we weten dat ze Israël willen verlaten. We werken er nu hard aan te inventariseren welke Nederlanders nog meer willen vertrekken”, aldus een woordvoerder van het ministerie tegen de NOS. Er zou worden gekeken om samen te werken met andere landen voor een repatriëringsactie.

Categorie:

Home » Nieuws » Buitenlandse Zaken kijkt naar repatriëring Nederlanders uit Israël