Catherine Keyl had al geen vertrouwen in Khalid Kasem

Keyl en Kasem (NPO, BNNVARA)

Khalid Kasem kon voor zijn verrtek al niet rekenen op het vertrouwen van Catherine Keyl. De in opspraak geraakte presentator en ex-advocaat trok zich vrijdagavond terug uit ‘Khalid en Sophie’, nadat bleek dat hij betrokken zou zijn bij omkoping. Voormalig talkshowkoningin Keyl uitte daarvoor al haar kritiek op hem, omdat zij vindt dat hij geen goede talkshowpresentor is.

Vooropgezette mening

“Ik vind hem niet onafhankelijk,” zegt Keyl tegen Nieuwe Revu. “Ik vind dat hij een vooropgezette mening heeft en dat hij die elke keer bewaarheid wil zien.” De journaliste en opiniemaakster presenteerde zelf jarenlang een dagelijkse talkshow, dus kan het weten. “Ik heb meerdere interviews van Kasem gezien waarbij ik dacht: kun je nou echt geen kritischer vraag bedenken?”

Volgens Keyl voorspelde weinig goed voor hem, niet wetende dat hij kort daarna zijn vertrek aankondigde. “Het wordt waarschijnlijk niets meer met die man. Hij heeft al best veel tijd gehad, want hij doet het al een poosje. Als je het dan nog niet kan, ben ik bang dat er weinig hoop is. Het is net zoiets als wanneer ik advocaat zou worden zonder dat ik rechten had gestudeerd, en dan iemand moest verdedigen. Dat zou ik ook niet kunnen.”

Omkoping

Kasem heeft sinds enige jaren een dagelijkse talkshow met Sophie Hilbrand. Daarvoor was hij strafrechtadvocaat en woordvoerder van de familie van Abdelhak Nouri, de voormalige Ajax-voetballer die in coma ligt. Het Parool meldde vrijdag dat hij in een opgenomen gesprek met Peter R. de Vries uit 2019 erkent een ambtenaar te hebben omgekocht, met als doel een cliënt eerder vrij te krijgen. Kasem ontkent: “Laat duidelijk zijn dat ik mij nooit schuldig heb gemaakt aan ambtelijke omkoping.”

Desalniettemin heeft Kasem zijn werkzaamheden bij BNNVARA, de omroep waarvoor hij zijn talkshow maakt, voor onbepaalde tijd neergelegd. Op zaterdag gaf de Vereniging van Advocaten aan zich grote zorgen te maken over dergelijke omkooppraktijken door advocaten.

Over Keyl

Catherine Keyl begon haar loopbaan in 1971 als regie-assistente en producente bij de IKON. Hierna werkte ze twaalf jaar lang voor het actualiteitenprogramma Hier en Nu van de NCRV, zowel in het binnen- als in het buitenland. In het seizoen 1985-1986 presenteerde ze het AVRO-programma Opsporing Verzocht en werkte ze nog drie jaar voor AVRO Service Salon, waarna ze overstapte naar de commerciële televisiezender RTL 4. Daar maakte ze onder meer furore met De 5 uur show en het praatprogramma Catherine. Enige tijd had Keyl haar eigen tijdschrift. Ze heeft een Joodse achtergrond.

Categorie: | |

Home » Cultuur » Showbizz » Catherine Keyl had al geen vertrouwen in Khalid Kasem