Joodse scholen in België dicht na reeks aanslagen

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Joodse scholen en andere instellingen in Antwerpen en Brussel hebben de deuren gesloten na terroristische aanslagen op het vliegveld Zaventem en op minstens één metrostation in Brussel, waarbij eerder vandaag minimaal 26 dodelijke slachtoffers en talloze gewonden vielen.

Pauzes bij de verschillende Joodse scholen in Antwerpen zijn kort na de eerste nieuwsberichten afgelast en kinderen zijn binnen gehouden, zo melden Belgische bronnen. Momenteel wordt overwogen om de scholen morgen gesloten te houden en de Poeriem-activiteiten op donderdag af te gelasten. Het Antwerp World Diamond Center heeft Poeriemactiviteiten voor woensdag afgelast uit piëteit met de slachtoffers en hun nabestaanden.

Zeker elf mensen zijn omgekomen en tientallen gewond geraakt op luchthaven Zaventem, waar een zelfmoordaanslag in de vertrekhal, nabij de balie van American Airlines, plaatsvond. Kort daarna kwamen zeker vijftien mensen om het leven bij een bomexplosie op het metrostation Maalbeek in het centrum van Brussel.

Getuigen meldden dat zij kort voor de explosie op het vliegveld geschreeuw hoorden in het Arabisch, gevolgd door geweerschoten en een explosie, die het plafond van de vertrekhal naar beneden haalde. De ravage op de onheilsplekken is groot.

Alle vluchten vanuit de Brusselse luchthaven zijn opgeschort. Het openbare leven in de Belgische hoofdstad ligt nagenoeg stil. De Belgische overheid heeft burgers geadviseerd om binnen te blijven.

Bronnen: NOS, JTA, JoodsActueel

Categorie: |

Home » Nieuws » België » Joodse scholen in België dicht na reeks aanslagen