CIDI komt met billboards bij snelwegen over Israël en Hamas

Billboard-actie CIDI e.a. (beeld: WhatsApp)

Gebruikers van de Nederlandse snelwegen moeten niet opkijken als zij foto’s van slachtoffers van de Hamas-aanval op Israël langs de kant zien. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) plaatst twintig billboards met Israëlische gezichten langs de rijkswegen om automobilisten eraan te herinneren wat er in Israël gebeurt.

Gijzelaars

De actie hoort bij een campagne die de ontvoerde Israëlische burgers beter in beeld moet brengen. Op 7 oktober vielen 1.500 terroristen van Hamas vanuit de Gazastrook Israël binnen. Daar slachtten zij meer dan 1.300 Israëliërs af, voornamelijk burgers. Ook namen ze bijna tweehonderd mensen mee, Gaza in, als gijzelaars. Zij worden verkracht, mishandeld en soms zelfs in kooien gezet. Israël wil al deze burgers levend terug.

Ondergesneeuwd

Het CIDI heeft deze actie opgezet in samenwerking met andere Joodse organisaties in Nederland. Allen zijn erg bezorgd over de ontvoerden, onder meer omdat er vrienden en familieleden van Joodse Nederlanders tussen zitten. Het CIDI schrijft:

‘Omdat dit aspect van de huidige oorlog steeds meer ondergesneeuwd raakt in de Nederlandse media, die hun blik nu vooral op Gaza gericht hebben staan, vond het CIDI het nodig om deze actie te starten; om op die manier het Nederlandse volk bewust te maken van de noodzaak van Israëls operatie in Gaza’.

#BringThemHome

De actie heet #BringThemHome. Wie wil helpen kan de onderstaande foto’s van ontvoerde Israëlische kinderen delen op sociale media. Deze kleintjes zijn meegenomen en weten vaak niet waar hun ouders zijn. Eerder kwamen beelden naar buiten van baby’s, dreumessen, peuters en kleuters die in kooien zaten waarin dieren worden gehouden.

Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

Categorie:

Home » Nieuws » CIDI komt met billboards bij snelwegen over Israël en Hamas