Crescas-dagtocht naar Dode Zeerollen erg geslaagd

Beeld: Raya Lichansky
Beeld: Raya Lichansky

Crescas ging zondag per luxe touringcar naar Drenthe om de expositie over de Dode Zeerollen te bekijken. Organisator Channa Obstfeld moest alles in goede banen leiden. “Het begon met het organiseren van deze dag. Toen ik vorig jaar zag dat deze tentoonstelling er aan zou komen, dacht ik: dat is nou iets voor Crescas. Het past volledig in het Crescas-programma, waarin we mensen willen informeren en onderwijzen over het Jodendom en de Joodse wereld.” Via een mailwisseling met de directie van het Drents Museum en gastconservator Mladen Popovic, die de tentoonstelling mede opzette, lukte het om een uniek dagprogramma samen te stellen.

“We zijn ‘s ochtends met een volle bus naar Drenthe gegaan. We werden door museumdirectrice Annabelle Birnie welkom geheten. Daarna hebben we een lezing van Mladen Popovic gehad. Hij weet echt van alles over de Dode Zeerollen. Men was zeer geïnteresseerd en had veel vragen. De lezing duurde een uur, maar achteraf was dat wel wat kort”, aldus de organisator. Na de voordracht van de Popovic was het tijd voor de kosjere lunch. “Hierna kon iedereen afzonderlijk het museum in om de stukken van de Dode Zeerollen en de rest van de expositie zelf te bekijken.” Aan het einde van de middag vonden veel mensen zich terug op het terras om een drankje te nuttigen.

De touringcar was keurig op tijd terug in Amsterdam. “Iedereen heeft een mooie dag gehad. Dagtochten zijn daarom zeker voor herhaling vatbaar”, vertelt ze. In het verleden organiseerde het educatieve centrum al dergelijke tochten naar Osnabrück en Antwerpen. “Voorlopig laten we het hierbij, maar als er weer iets erg bijzonders langskomt, dan gaan we weer weg.” Het is aan de belangstellenden om Jonet in de gaten te houden. Als partner van Jonet kondigt Crescas dergelijke events op deze site aan.

Categorie:

Home » Nieuws » Crescas-dagtocht naar Dode Zeerollen erg geslaagd