David Abraham gaat naar het Duitse Hoffenheim

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

TSV 1899 Hoffenheim maakte de nieuwe aankoop vandaag bekend. David Abraham (26) speelde sinds vorig jaar met de Spaanse club Getafe in de Primera Division. Nu gaat hij naar de Duitse Bundesliga, waar hij hoopt te schitteren in zijn rol als verdediger. Hij tekent bij de nummer zestien uit de Duitse competitie voor een periode van 3,5 jaar, tot de zomer van 2016. 

“David heeft veel ervaring en kan daardoor belangrijk zijn voor onze ploeg”, zegt coach Marco Kurz van Hoffenheim over zijn aanwinst. “Ik ben blij met zijn komst.” Bij Hoffenheim moet Abraham vermoedelijk Marvin Compper opvolgen, die tijdelijk teruggezet is naar het tweede elftal. Hij stapt waarschijnlijk over naar het Italiaanse Fiorentina. 

Abraham, die in het Argentijnse Chabas het levenslicht zag, speelde eerder onder meer bij de Argentijnse voetbalclubs Indipendiente en Gimnastic. Ook was hij actief voor FC Basel, waarmee hij enkele Zwitserse prijzen pakte. Nog nooit kwam hij voor het nationale elftal van zijn vaderland uit. Wel speelde hij in het nationale team voor spelers van onder de 20 jaar. 

Categorie:

Home » Nieuws » Sport » David Abraham gaat naar het Duitse Hoffenheim