De Joden hebben het weer gedaan – column Awraham Meijers

Awraham Meijers
Facebook

Er zijn mannen die een onberispelijk voorkomen en dito uitstraling hebben. Je kent ze wel; keurig – wat heet! – in het oerdegelijke maatkostuum, waarvan kleur en snit de perfecte afspiegeling zijn van de drager, namelijk; allerminst frivool met zelfs geen zweempje moderniteit of (God verhoede) seksueel uitdagend. Overhemd, stropdas, sokken en schoenen, stralen goedertieren uit. De haren van deze lankmoedige mens zijn volslagen foutloos over diens schedel gedrapeerd, de scheiding langs een liniaal getrokken. Het gebit – meestal een kunstgebit – is zo glimwit en het tandvlees zo rozenroze dat de fabrikant van Steradent van trots naast z’n schoenen loopt. Wangen en kin van de onberispelijkheid zijn zo genadeloos gladgeschoren en rozig, dat pasgeboren baby’s ziedend van jaloezie in hun wiegje liggen te briesen.
Meestal is dit soort mannen extreem christelijk, maar dat is geen voorwaarde. Wel is het zo dat ze liever de marteldood sterven, dan dat er GVD of fu** over hun lippen komt. Hun fokkie, fokkie-moment vindt alleen plaats ten tijde van een kinderwens, want hun (hetero)seksuele beleven mag niet in goddeloze spielerei ontaarden. Tijdens hun orgasme klinkt slechts een verontschuldigend kuchje. Tja.
Bij mij wekken zulke lieden urgente braakneigingen op, omdat die goedertierenheid in feite het gecultiveerde dieptepunt van quasi geloofwaardigheid uitdraagt. Hun karakter is een combinatie van onwrikbare dominantie gelardeerd met deerniswekkende kruiperigheid. Je bent gewaarschuwd!

Vorig jaar zag ik ene Wayne LaPierre op tv. Er was weer eens een fikse slachtpartij aangericht, ergens in de Verenigde Staten. Aangezien die LaPierre voorzitter is van de National Rifle Association (NRA) en hij méér dan voldoet aan de hier boven geschetste onberispelijke (gristelijke) hardwerkende blanke Amerikaan, mocht hij z’n zegje doen.
Hem werd toen (2017) gevraagd of hij zich langzamerhand geen zorgen maakt over het grenzeloos wapenbezit met in het verlengde daarvan het toenemend aantal schietincidenten in de VS. In 2017 waren er 46.805 gevallen van vuurwapengeweld, waarbij 11.716 dodelijke slachtoffers vielen en 23.756 gewonden. Kun je dit goedpraten? Nou, de schoongewassen LaPierre knipperde niet met zijn ogen toen hij antwoordde: “Niet de vuurwapens doden, maar de mensen.”
Na deze lugubere formulering lukte het mijn vrouw niet mij die avond en de dag daarop te troosten.

Op 22 februari jongstleden was de barmhartige LaPierre weer op tv, Tijdens een bijeenkomst van the Conservative Political Action Conference – een partij waarvan de leden vromer zijn dan God zelve – hield hij een ijzingwekkend betoog over het aangerichte bloedbad op de Marjory Stoneman Douglas High School in de stad Parkland, Florida – waar naar verluidt zo’n veertig procent van de leerlingen Joods is.
En toen, toen kwam de langverwachte aap uit de mouw: Zijn reactie namens de NRA op die moordpartij ontaardde in onverholen antisemitisme à la De Protocollen der Wijzen van Sion. De keurige NRA-bobo identificeerde de vijanden van zijn schietgewerenclub – en dus van het Amerikaanse volk – als Joden. Jawel. Joden. Uiteraard. Moet kunnen.
Een klassieke antisemitische zondvloed ontvlood aan zijn vrome mond; van filosoof Karl Marx tot politicus Bernie Sanders. Van Tom Seyer (filantroop, milieuactivist, fondsenwerver en actief Democraat) tot Holocaust-overlevende George Soros (miljonair die ooit de democratische ontwikkelingen in Oost-Europa subsidieerde, evenals de oppositie tegen toenmalig president Bush jr.) En van oud-burgemeester van New York, Michael Bloomberg, tot senator Charles Schumer (leider van de Democratische minderheidsfractie in de Senaat). Deze Joden werden door trigger happy (Amerikaans woordenboek: A person who just can’t wait to shoot every motherfucker in the area.) LaPierre aan het kruis genageld. Hij beschuldigde hen er van dat zij ‘tot tot de kern van de leugens behoren’. Aha, de eeuwenoude Judenlügen. Wie kent haar niet?

Netmens LaPierre over ‘de Joden’ – ik vat samen en vertaal vrij: “Zij hebben een doorwrocht plan om de Amerikaanse vrijheid te vernietigen, deze ‘Europese socialisten’ die de Democratische Partij hebben overgenomen. Daarom waarschuw ik dat alle individuele vrijheden worden vernietigd door deze neerbuigende intellectuele elite. De geschiedenis bewijst het: Elke keer dat in een land deze politieke ziekte aan de macht komt, worden burgers onderdrukt, hun vrijheden vernietigd, hun vuurwapens verboden en in beslag genomen. In ons land wordt dit gesteund door die sociale elite. Maar ik beloof jullie dat de NRA niet alleen zal spreken, de NRA zal harder spreken en we zullen sterker dan ooit via onze mediaoperaties die socialistische corrumpering van onze regering weerstaan. De beschamende politisering van de tragedie – het is een klassieke strategie, regelrecht uit het scenario van een giftige beweging.” Het publiek klapplaudisseert en jubelt dat het een lieve lust is

Haatmens gaat doldriftig door: “En wat is hun doel? Hun ultieme droom is absolute controle binnen elk segment van onze regering. Deze intellectuele elites denken dat ze slimmer zijn dan de rest van ons. Ze denken dat ze beter dan wij zijn. Zij geloven het echt! En jullie weten dat de bevoorrechten, de machtigen, er van overtuigd zijn dat zij het verdienen om de leiding te hebben over elke machtsstroom. Maar weet je wat? De Amerikaanse grondwet maakt het volstrekt duidelijk dat zij niet de leiding hebben. Wij, de gewone mensen, hebben de leiding over dit land!”
Netmens legt de schuld van deze en andere schietpartijen niet op de aanwezigheid van schiettuig, de grote voorraden munitie, en het gemak waarmee je zo’n dodelijk ding kunt aanschaffen, maar op de mislukking van de bewaking – en de Joden dus.

Wat het nette haatmens suggereerde was dat de Democratische Partij door Joden wordt gemanipuleerd: “En dit wordt ondersteund door de sociale elite en filantropen van Joodse afkomst, onder leiding van ‘socialisten Europese stijl’ die de Democratische partij hebben veranderd in een partij die is besmet en geïnfiltreerd door saboteurs die niet in het kapitalisme geloven, niet in de grondwet geloven, niet in onze vrijheid geloven en niet in Amerika geloven zoals wij het kennen. Zij namen, denk ik, de FBI over, het ministerie van Justitie en de belastingdienst. Ja, het kwaad is dus al onder ons. Maar God zij ons genadig als we onze scholen niet verdedigen en onze kinderen niet beschermen…”

Er vloeiden nog zo’n 2.200 haatvolle woorden uit zijn mond en dat is te veel om in één column samen te vatten.

Maar Wayne LaPierre is uiteraard niet de enige antisemiet binnen de NRA. Dana Loesch, de keurige NRA-woordvoerster, verwijderde onlangs een tweet uit 2010. Haar werd de grond onder de voeten nogal heet toen ze vanwege die tweet werd beschuldigd van antisemitisme. Inhoud van dat tweetje: “Ik wed dat Rick Sanchez werd ontslagen door een Jood.”
Sanchez was journalist bij CNN en kreeg op een gegeven moment zijn congé. Net zoals bij ons Humberto Tan, door die ‘Jodenkliek’ bij RTL.

Tip van Damen
Als ik een artikel schrijf of lees over dat eeuwige – niet ongevaarlijke – gezeur dat de Joden weer eens de schuld krijgen, moet ik vaak denken aan een tip van mijn gewaardeerde collega Paul Damen. Hij attendeerde mij enkele jaren geleden op een vlijmscherp cabaretlied uit 1931 van de Joodse componist Friedrich Hollaender, in de oerversie vertolkt door Annemarie Hase: ‘An allem sind die Juden schuld’. De melodie is gebaseerd op de Habanera uit de opera Carmen. Er is ook een eigentijdse uitvoering door Katja Ebstein.

Beide zangeressen en andere uitvoerenden zijn te zien en horen op Youtube.

Ob es regnet, ob es hagelt,
Ob es schneit oder ob es blitzt
Ob es dämmert, ob es donnert,
Ob es friert oder ob du schwitzt,
Ob es schön ist, ob’s bewölkt ist,
Ob es taut oder ob es gießt,
Ob es nieselt, ob es rieselt,
Ob du hustest, ob du niest: 

Refrein:

An allem sind die Juden schuld!
Die Juden sind an allem schuld!
Wieso, warum sind sie dran schuld?
Kind, das verstehst du nicht, sie sind dran schuld.
Und Sie mich auch! Sie sind dran schuld!
Die Juden sind, sie sind und sind dran schuld!
Und glaubst du’s nicht, sind sie dran schuld,
an allem, allem sind die Juden schuld!
Ach so!

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Columns en opinie » De Joden hebben het weer gedaan – column Awraham Meijers