Dé online community van Joods Nederland. 8 Heshvan 5779 · 17 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
DENK zet ‘anti-Israëlische kandidaat’ op lijst

De politieke beweging DENK doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam en heeft de top-5 van haar kieslijst gepresenteerd. De lijsttrekker is oud-CDA-deelraadslid Mourad Taimounti (37) uit Slotervaart. Op nummer drie staat Sheher Khan, een politicoloog die ook actief is op het blog Wijblijvenhier.nl. Op deze site schreef hij geregeld dat Israël en het westen terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) zouden hebben opgezet of er op zijn minst achter zouden zitten. Ook zouden de Verenigde Staten volgens Khan een ‘partnerschap‘ zijn aangegaan met IS, een monster van Frankenstein. Verder spreekt hij van de ‘lange arm van Tel Aviv’ in Nederland en het westen.

Het oprichten van IS zou volgens Khan een ‘westers plan’ zijn geweest met steun van Israël. Uit een van zijn stukken: ‘Politieke islam en westerse mogendheden zijn ondanks hun publieke animositeit geen onbekenden van elkaar. Sterker nog: islamistische groepen als de Moslimbroederschap (MB), Hamas en Taliban zijn door tegenstanders opgericht (respectievelijk, het Britse Rijk, Israël en Verenigde Staten). […] Uiteindelijk heeft Washington, met hulp van IS, toch een militaire aanwezigheid in Syrië weten te legitimeren’. Daarnaast gebruikt Khan geregeld de term ‘Zio’, een afkorting voor ‘de Zionisten’, een term die vaak wordt gebezigd in anti-Israëlische hoek.

Lijsttrekker Taimounti zat op zijn 22ste namens het CDA in de deelraad van Slotervaart. Nadat hij er drie jaar had gezwegen en de ouderen aan het woord had gelaten, nam hij zelf het woord. Hij verliet de christendemocraten in 2010 nadat de partij het minderheidskabinet met de VVD en met gedoogsteun van de PVV mogelijk maakten. In Het Parool kondigde Taimounti aan ‘de verrassing te zullen zijn van Amsterdam’. De kans dat DENK zetels in de Amsterdamse gemeenteraad zal halen is niet ondenkbaar. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart scoorde DENK landelijk drie zetels. Veel kiezers wonen in de wijken van stadsdeel Nieuw-West. Vrij vertaald in raadszetels kan de partij in Amsterdam zeker drie zetels ophalen als het de kiezers van 15 maart 2017 bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 aan zich weet te binden. Taimounti heeft al aangegeven voor zes zetels te gaan. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X