Doelman Courtois bedolven met haatberichten na steun aan Israël

Thibaut Courtois en Mishel Gerzig (YouTube)

Thibaut Courtois, de doelman van Real Madrid en het Belgische nationale elftal, is dinsdag bedolven onder haatberichten nadat hij zijn steun uitsprak voor Israël en tegen Hamas. Dat gebeurde nadat hij op Instagram zijn familie en vrienden in Israël een hart onder de riem had gestoken. Courtois (31) is getrouwd met een Israëlisch fotomodel.

Stories

Op zijn stories in Instagram schreef de doelman van de Rode Duivels: ‘Ik ben diep bedroefd door de huidige situatie. Mijn oprechte liefde en steun gaan uit naar mijn vrienden en familie in Israël, met de hoop dat deze nachtmerrie snel tot een einde komt’. Dat had Courtois, wiens echtgenote het Israëlische model Mishel Gerzig (26) is, beter niet kunnen doen.

Haatberichten

In de uren na zijn post werd de Belgische keeper overladen door duizenden haatberichten tegen hem en Israël. Het regende memes en video’s waarin Courtois belachelijk werd gemaakt. Ook werden er antisemitische en discriminatoire opmerkingen gemaakt tegenover hem en zijn vrouw. Courtois heeft zijn post niet verwijderd, maar gaat ook niet in discussie.

Onmenselijkheden

Echtgenote Gerzig heeft wel gereageerd op alle haatposts. ‘Dit gaat niet om Palestina en Israël. Het gaat om menselijkheid. Hamas is een terreurorganisatie die iedereen doodt die in hun weg komt te staan. Ook wie Palestijn is’, schreef ze tevergeefs. ‘Ze zijn tegen iedereen die niet is zoals hen – blank, gay of Joods. Er is geen uitleg voor die gruwelijke video’s van Hamas-militanten die mensen koelbloedig vermoorden en daarna lachen en dansen op dode lichamen. Wie Hamas steunt, steunt onmenselijkheden’.

Categorie: | |

Home » Nieuws » Doelman Courtois bedolven met haatberichten na steun aan Israël