Israëlische vlaggen op Urk van huizen gerukt en verbrand

Urk Israëlische vlag, camerabeelden (Twitter, X)

Op Urk zijn in de nacht van dinsdag op woensdag Israëlische vlaggen van huizen gerukt en in brand gestoken. Nog onbekende vandalen hebben dit gedaan. De vraag is nog wie het zijn geweest. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) maakt melding van de wandaad, die is vastgelegd pp video. Bekijk de beelden hier.

Lange jonge man

De beelden zijn gemaakt door een bewakingscamera van een van de inwoners van de Flevolandse gemeente. Te zien is een lange jonge man met een capuchon die in de voortuin staat en vervolgens de Israëlische vlag van de muur haalt. Hij legt hem op de grond en trapt er op, waarna het beeld verstilt. Er wordt mogelijk nog aangifte gedaan tegen deze man.

Vuurtoren

Van het branden van vlaggen is vooralsnog geen beeld, maar het CIDI maakt ook hier melding van. Het protestants-christelijke Urk geldt als een van de meest pro-Israël-plekken in Nederland. Op het voormalige eiland is de solidariteit met Israël groot, zeker in tijden van nood zoals nu. Een groot deel van de bevolking is pro-Israëlisch vanuit christelijk motief. Op zondag werd de vuurtoren nog verlicht in de kleuren van de Israëlische vlag.

Categorie:

Home » Nieuws » Israëlische vlaggen op Urk van huizen gerukt en verbrand