Dotan mag voor paus Franciscus optreden, maakt ook furore in Italië

Dotan op de Italiaanse tv (bron: FB)

Zanger Dotan mag binnenkort optreden voor paus Franciscus. Dat maakte hij op zijn Facebookpagina en via zijn platenmaatschappij bekend. Donderdag stapt hij op het vliegtuig naar Rome voor het optreden in het Vaticaan, dat op Kerstavond wordt uitgezonden op de Italiaanse televisie. Sinds de zomer maakt de zanger, bekend van hits als ‘Home’ en het succesvolle album 7 Layers, furore in Italië, waar hij te zien is op tv, radio en in online media. Ook was onlangs zijn gezicht te zien op een billboard in Israël, het land waar hij geboren is. Dotan groeide op in Nederland en is een bekend gezicht voor Joods Nederland.

Bijzonder jaar
“Ik vind het een ontzettende eer om in het Vaticaan te mogen optreden en de paus te mogen ontmoeten”, zegt Dotan in een reactie op NU.nl. “Het Vaticaan is een van de mooiste plekken ter wereld om te mogen spelen. Wat er dit jaar allemaal gebeurd is met mijn muziek in Europa is ongelooflijk, en dit voelt als de kers op de taart.” Voor Dotan was 2020 een bijzonder jaar. Zo had hij een toer door Noord-Amerika en werd hij in Italië steeds vaker gevraagd voor optredens. Inmiddels lijkt de zanger een vaste waarde geworden op de Italiaanse televisie en in de Italiaanse huiskamers.

Lege zaal
Inmiddels is het gewoonte dat het Vaticaan met Kerst een concert organiseert met populaire internationale artiesten en beroemdheden zoals filmsterren. Het concert wordt georganiseerd rondom de paus en wordt in Italië met Kerst uitgezonden. Andere artiesten zoals Lionel Richie, Bonnie Tyler en Susan Boyle gingen aan Dotan vooraf. Zij waren vorig jaar van de partij. Normaal gesproken is bij de show ook een groot publiek aanwezig, maar dat kan dit jaar niet vanwege het coronavirus. Dotan en de andere artiesten zullen daarom optreden voor een lege zaal. Net als ieder jaar zal de paus eveneens een rol vervullen.


Over Dotan Harpenau
Dotan groeide op in een Nederlands-Joods gezin en heeft Israëlische wortels. Zijn moeder is kunstenares en bekende Nederlander Patty Harpenau. Zijn vader komt uit Israël. Begin jaren 2010 scoorde Dotan de ene hit na de andere en werd hij een wereldberoemde artiest. In 2014 was hij de meest succesvolle artiest van Nederlandse bodem. Hij raakte in de problemen toen een paar jaar later bekend werd dat hij nep-accounts (‘trollen’) had gebruikt om zijn bereik en populariteit op internet te vergroten. Even was het stil rond Dotan, die later spijt betuigde en een come back maakte. In een tv-show met Johnny de Mol biechtte hij op hoe zwaar deze periode voor hem was en maakte hij bekend een vriend te hebben. The show must go on, aldus Dotan, die zich hervond en sindsdien furore maakt in Italië, de rest van Europa en Noord-Amerika.

Lees ook:
Dotan geeft na lange tijd nieuwe concerten in Nederland, Amerika en Canada

Zanger
Dotan gaat voor het eerst in jaren weer de bühne op. In de komende weken geeft hij concerten op verschillende plaatsen in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten en Canada. De zanger heeft een moeilijke periode achter de rug. Na de zogeheten ‘trollenaffaire’ van 2018 heeft hij zichzelf hervonden.

Categorie: |

Home » Dotan mag voor paus Franciscus optreden, maakt ook furore in Italië