Duits consulaat Australië krijgt protest tegen Nazi-Duitsland

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

William Cooper, een mensenrechten activist en leider van de Aboriginal Yorta Yorta stam, wilde enkele weken na Kristallnacht zijn petitie indienen bij de Duitse consulaat in Melbourne maar de toegang werd geweigerd. Hierdoor is de klacht nooit gepresenteerd. Zijn zoon, Alf Turner, heeft uiteindelijk de missie voltooid.

De klacht, opgesteld in opdracht van de Australische Aboriginal League, luidt als volgt: “Namens de Aboriginal bewoners van Australië wensen wij formeel op papier te hebben verklaard, dat we met heel ons hart protesteren tegen de wrede vervolging van het Joodse volk door de Nazi regering in Duitsland.  Wij pleiten ervoor dat jullie het kenbaar maken aan jullie regering en militaire leiders dat deze wrede vervolgingen van jullie eigen burgers moeten worden gestopt.”

Turner presenteerde onlangs de oorspronkelijke petitie aan het honorair consul-generaal van Duitsland in Melbourne in de aanwezigheid van familie, vrienden, overlevenden van de Sjoah, en andere leiders van de Joodse gemeenschap.

Bron: thejc.com

Categorie:

Home » Cultuur » Media » Duits consulaat Australië krijgt protest tegen Nazi-Duitsland