Duitsland hekelt Holocaustontkenning op Facebook

wiki

Facebook zal zich moeten houden aan de Duitse wet, waarschuwt de Duitse minister van Justitie, Heiko Maas. ‘Racistische uitingen zijn in dit land verboden, ook als ze in de Verenigde Staten onder de vrijheid van meningsuiting vallen”. Hij verwijt Facebook dat het te weinig doet om racistische en hatelijke content van het internetplatform te verwijderen. Maas: ”Holocaustontkenning en aanzetten tot haat zijn misdaden in Duitsland. Het maakt niets uit of het op Facebook of op het marktplein plaatsvindt”.

Maas legt uit dat Duitsland een zero tolerance beleid hanteert tegen ontkenning van de Holocaust en racistische uitlatingen en dat hij verwacht dat het Amerikaanse bedrijf nauwlettender optreedt. ‘Een ding is duidelijk: als Facebook zaken wil doen in Duitsland, dan zal het zich moeten houden aan de Duitse wet’, zegt de bewindsman in een interview. ‘Het maakt niet uit dat wij, vanwege historische redenen, een strengere interpretatie van de vrijheid van meningsuiting hanteren dan de VS’.

In een brief aan Facebook zegt de hoogste justitiebaas veel klachten te hebben ontvangen van gebruikers, dat het bedrijf bezwaren tegen racistische content negeert. Volgens een woordvoerder van Facebook neemt het bedrijf de zorg serieus. Maas heeft het bedrijf inmiddels uitgenodigd voor een gesprek over dit onderwerp. ‘Het is in het eigen belang van Facebook, dat het zich niet laat gebruiken als platform voor racistische uitingen”, aldus de minister.

Facebook screenshot (dv)
Facebook screenshot
Categorie:

Home » Nieuws » Duitsland hekelt Holocaustontkenning op Facebook