E-book ‘HotSpots Israël’ volgende week klaar

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Het boek is samengesteld en geschreven door Esther Voet (tussen 2009 en 2011 hoofdredacteur van het NIW, tegenwoordig directeur van het CIDI en columnist voor Jonet) en journaliste Joanne Nihom (al jaren correspondent in Israël). De dames schreven twee jaar geleden de populaire rubriek HotspOTs Israël, waarin de nieuwste trendy plekken van de Joodse staat aan bod kwamen. Ook in het boek, dat vanaf volgende week te koop is, gaan de twee in op plekken die zelfs onbekend zijn voor fanatieke Israël-gangers.

Aankomende maandag presenteert het schrijversduo het boek. In de sjoel van de LJG Amsterdam overhandigen ze dan het eerste exemplaar van het e-book aan de Israëlische ambassadeur Chaim Divon. Het boek toont honderden bezienswaardigheden, restaurants, cafés, nachtclubs, bars, ontwerpers, designwinkels, musea en hotels. Daarmee wordt een beeld geschapen van een modern en veelzijdig vakantieland dat zelfs de meest verwende toerist enorm veel te bieden heeft.

“De gemiddelde Nederlander kent Israël alleen uit nieuwsberichten, die hoofdzakelijk over het Israëlisch-Palestijns conflict gaan. Dat beeld is eenzijdig. Het land is niet alleen veilig, het is ook een fantastische bestemming voor een lang weekend of een weekje even helemaal weg. Dát Israël hebben wij met dit e-book willen laten zien,” aldus Esther Voet: “Het is verrassend om te zien hoe veel er in dit land in 65 jaar is opgebouwd.”

Jeruzalem is het religieuze centrum van de wereld, maar op een uurtje rijden ligt Tel Aviv dat nog in 2012 werd uitgeroepen tot Gay Capital of the World. In het noorden kan tot april worden geskied, in het zuiden het hele jaar door gezwommen in de Rode Zee. De beroemde trendwatcher Lidewij Edelkoort exposeerde in het spiksplinternieuwe Holon Museum of Design, legendarische Nederlandse DJ’s treden regelmatig op tijdens nachtelijke housefeesten in de Negev-woestijn. Ontwerpers openen winkel na winkel voor een echte shop-till-you-drop experience.Sterrenrestaurants schieten als paddenstoelen uit de grond en her en der vind je boetiekhotels. Joanne Nihom: “Met deze gids kun je het échte Israël ontdekken; het van de 21ste eeuw.”

Categorie:

Home » Nieuws » Sport » E-book ‘HotSpots Israël’ volgende week klaar