El Al leidt ultraorthodoxe vrouw op tot piloot

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Ze heet Nechama, is ongeveer 30 jaar oud, moeder van drie kinderen en woont in de omgeving van Jeruzalem. Meer wil El Al niet kwijt over de eerste ultraorthodoxe vrouw, die de nationale Israëlische luchtvaartmaatschappij onlangs heeft toegelaten tot de pilotenopleiding. Nechama: “Het is altijd mijn droom geweest om piloot te worden. Mijn man steunt me daar enorm in en helpt me deze droom te verwezenlijken”.

Nechama deed haar pilotenopleiding in de Verenigde Staten, nadat ze daar het meisjes seminarium Beit Ya’akov had doorlopen. Toen ze enkele jaren later haar brevet behaalde, solliciteerde ze bij El Al. Ze reisde in de tussentijd regelmatig naar de VS om daar de vlieguren te maken ,die nodig zijn om aan het El Al trainingsprogramma deel te kunnen nemen.

Ze slaagde onlangs voor het toelatingsexamen, waarna El Al haar uitnodigde voor deelname aan de eerstvolgende opleidingsronde. El Al beschrijft haar als “een indrukwekkende vrouw met bijzondere vaardigheden en een hoge mate van persoonlijke eigenschappen,” zo meldt het persagentschap JTA.

Categorie:

Home » Nieuws » Israël » El Al leidt ultraorthodoxe vrouw op tot piloot