BDS-boemerang: Matisyahu gewoon op festival

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Nog maar een week geleden schrapten de organisatoren van het Rototum Sunsplash Festival  hem onder druk van de anti-Israëlische BDS-beweging van het programma. Inmiddels hebben zij hun verontschuldigingen aangeboden en bevestigt de Amerikaans-Joodse reggae zanger Matisyahu dat hij alsnog zaterdagavond zal deelnemen aan het festivalprogramma. In hun excuses verklaren de organisatoren dat de BDS beweging “een campagne van druk, dwang en bedreigingen” was gestart, waardoor er angst is gaan ontstaan voor verstoring van het programma. “Dit heeft een heldere besluitvorming in de weg gestaan.” Ook verklaren zij: “Rototum SunSplash wijst antisemitisme en iedere vorm van discriminatie van de Joodse gemeenschap af”.

De populaire artiest die vroeger bebaard en traditioneel gekleed door het leven ging, schrijft op zijn Facebook pagina: “Vandaag wint de muziek. Vrijheid van meningsuiting wint.”  Hij omschrijft zijn positie van tot voor kort als “dat van een speelbal van politiek opportunisme”.  Hij is onder de indruk van alle steun die hij heeft gekregen, nadat hij eerder van het programma was geschrapt. “De ongelooflijke uitstorting van wereldwijde steun van fans en organisaties die als één opstonden tegen de inmenging van politiek in deze grenzeloze viering van muziek, maakt mij nederig.”

Ondanks het feit dat Matisyahu geen Israëli is, hoopten de boycotactivisten hun pijlen succesvol op hem te kunnen richten aangezien hij de enige Joodse artiest is op het programma. Nadat hij vorige week weigerde zijn steun voor een Palestijnse staat uit te spreken, werd hij geschrapt. Dit leidde tot veroordelingen door Joodse organisaties, maar ook van de Spaande overheid zelf. Matisyahu schreef op zijn Facebook pagina dat hij het gedrag van de festivalorganisatie “weerzinwekkend en beledigend” vond.

Lees ook het artikel dat wij eerder plaatsten over de boycot van Matisyahu.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Joodse wereld » BDS-boemerang: Matisyahu gewoon op festival