Erepenning voor Herman van Veen

Herman van Veen (beeld: wikipedia)
Herman van Veen (beeld: wikipedia)

Burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) overhandigde de Frans Banninck Cocqpenning zaterdag tijdens zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré. Herman van Veen heeft door zijn honderden voorstellingen in Amsterdamse theaters, waaronder vijfhonderd keer in theater Carré, de stad op een bijzondere wijze uitgedragen binnen Nederland. Hij was jarenlang vrijwilliger, bestuurslid en welwillendheids-ambassadeur voor UNICEF Nederland. Tevens stichtte hij verschillende organisaties, waaronder de Stichting Colombine, de Stichting Alfred Jodocus Kwak, de Stichting Roos en de Herman van Veen Foundation.

Al deze clubs zetten zich voor de rechten van het kind middels kennisoverdracht en projecten in ontwikkelingslanden en in Europa. Daarnaast betrekt Van Veen met grote regelmaat jonge, startende, artiesten bij zijn voorstellingen. Met zijn voorstellingen heeft hij ook in het buitenland naam gemaakt als een veelzijdig artiest. Van Veen schreef de tekst van het lied dat door kinderen van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor tijdens de inhuldigingsceremonie van Koning Willem-Alexander op 30 april 2013 ten gehore gebracht werd.

De Frans Banninck Cocqpenning wordt toegekend aan personen die zich tijdens een periode van tenminste twaalf jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam. Het zijn mensen die uit hoofde van hun (betaalde) functie in allerlei comités en stichtingen zitting hebben gehad en op die manier veel voor Amsterdam hebben gedaan en betekend. Herman van Veen groeide op in Utrecht en heeft een Joodse achtergrond. 

Categorie:

Home » Nieuws » Erepenning voor Herman van Veen