Fans’ omstreden rabbijn nu in België

Beeld: twitter.
Beeld: twitter.

De volgelingen zouden vooruit gereisd zijn zodat ze hun rabbijn in België kunnen verwelkomen. Berland is waarschijnlijk niet bij de groep, zo vertelt een belangrijke bron uit Joods Antwerpen aan het AD. De groep zou aanvankelijk uit circa zeventig mensen hebben bestaan maar inmiddels zijn uitgegroeid tot 150 man. “Ze arriveerden dinsdagnacht met een volle dubbeldekkerbus in Antwerpen. Bij gebrek aan een slaapplaats overnachtte de groep in een leegstaande garage,” zegt de bron. Daar sliepen ze op de grond en op kratjes.

Foto’s van de orthodoxe Joden in de lege loods verschenen zondag op Twitter. Ze werden gepost door ex-voorzitter Ronnie Eisenmann van de NIHS. Volgens hem was de groep niet welkom in de Scheldestad en vaardigde een plaatselijke rabbijn zelfs een psak uit om de volgelingen niet te ondersteunen. Dat laatste is onjuist, meent de Belgische bron. “Misschien zijn er mensen geweest die hen niet hebben willen helpen bij het vinden van een slaapplek en eten maar dat was niet het gevolg van een plaatselijk decreet.”

Na ‘een dagje Antwerpen’ reisde de groep woensdag volgens hem verder naar Belgisch Limburg. Ze zou er overnachten op campings, volgens de laatste berichten in de buurt van Lommel. Eerder was de groep op Texel en in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. Op het eiland werd het bestemmingsplan van de camping geschonden en in de woonwijk klaagden bewoners steen en been over overlast. Berland wordt in Israel gezocht wegens ontucht. Hij zwerft al tijden in het buitenland rond.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » België » Fans’ omstreden rabbijn nu in België